Головна  →  Новини районів  →  19 жовтня 2018

Київський коледж легкої промисловості відзначив ювілейну дату - 60 років навчання студентів з порушеннями слуху

Київський коледж легкої промисловості відзначив ювілейну  дату - 60 років навчання студентів з порушеннями слуху

Нашому Коледжу, одному з провідних навчальних закладів України з підготовки фахівців для легкої промисловості, вже 88 років. Поважний вік: є що згадати, над чим задуматися, та найголовніше - є чим пишатися сьогодні. У далекому1958 році, тоді ще технікум, першим в Україні розпочав діяльність з соціальної адаптації інвалідів, готуючи спеціалістів з числа слабочуючої молоді, і от вже 60 років наш заклад продовжує цю благородну місію. Зараз у стінах Коледжу навчається майже 120 студентів з порушеннями слуху - майбутніх фахівців галузі легкої промисловості.

Цього дня Коледж зібрав багато поважних гостей, випускників минулих років. За кілька годин вони мали змогу осягнути яскраву і нелегку історію шести десятиліть.

Свято відкрила директор Коледжу Ганна Щуцька, яка привітала всіх присутніх у залі і розповіла про історію підготовки студентів з порушеннями слуху.

Багато поважних гостей виступили зі сцени з привітальними словами та щирою подякою. Серед них були представники Міністерства освіти і науки, Міністерства соціальної політики, КМДА, Печерської районної в м. Києві державної адміністрації. Зі сцени пролунали вітання від міністра соціальної політики України Андрія Реви, міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, Голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука, директора Департаменту освіти і науки КМДА Олени Фіданян.

Всіх зворушили слова Голови ЦП УТОГ Ірини Чепчиної про нелегкий шлях першопроходців 60-х років. Нечуючі люди довели, що мають право на освіту, і що Коледж є найкращою базою для підготовки спеціалістів з порушеннями слуху. Тут протягом останніх років, завдяки директору Ганні Щуцькій, створені всі умови для навчання таких студентів. Ірина Чепчина оголосила подяку від імені УТОГ, вручила нагороджувальні документи директору Коледжу та подарувала мультимедійну техніку.

Звучали на сцені слова вітання від Голови Київської організації Українського товариства глухих Михайла Левицького та Голови Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Василя Назаренка. Вони подякували всім співробітникам Коледжу за нелегку працю, за відданість справі, високий професіоналізм та вручили найкращим працівникам закладу грамоти та подяки.

Коледж став кузнею кадрів для багатьох вітчизняних підприємств легкої промисловості і входить до Асоціації «Укрлегпром». Випускники останніх років працюють на сучасних, відомих швейних та взуттєвих підприємствах. З вітальними словами та подякою виступила Виконавчий директор Асоціації «Укрлепром» Ірина Науменко.

Зі словами духовної настанови виступив Настоятель Свято-Михайлівського храму на Татарці Української Православної церкви Київського Патріархату отець Василій.

Видатних спортсменів Коледжу привітали Президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касицький та начальник КМЦ з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Сергій Пчелін. Леонід Касицький наголосив, що у жодному навчальному закладі не навчалося стільки видатних нечуючих спортсменів, як у Київському коледжі легкої промисловості, та подарував на ювілей плазмовий телевізор.

 Зі словами подяки виступила Голова міської профспілки текстильної та легкої промисловості Валентина Проскуріна.

Того дня пролунало ще багато теплих слів на адресу Коледжу, директора, викладачів. Це і випускники далекого 1958 року; і випускники 70-х, 80-х, 90-х; і нещодавні випускники, які стали провідними фахівцями, керівниками підприємств та організацій УТОГ, громадськими діячами, видатними спортсменами, директорами спеціалізованих шкіл. Всі вони дуже вдячні рідному Коледжу і ніколи не забували альма-матер.

Гортаючи сторінки літопису Коледжу, ми з гордістю можемо сказати, що кожен рядочок його біографії писався в великою любов'ю, створюючи живий зв’язок між поколіннями. Протягом довгого шляху довжиною в 60 років запорукою успіху була самовіддана праця всього колективу, повага до студентів з особливими потребами, тісна та плідна співпраця з УТОГ.

Ми пишаємося своєю історією і з оптимізмом дивимось у майбутнє.

А рідному Коледжу хочеться побажати довгих років життя та студентів, які стануть гордістю навчального закладу.

Перейти до спискуВерсiя для друку