Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

Освітянам пропонують реформувати навчальний заклад у програмі “демократична школа”

Освітянам пропонують реформувати навчальний заклад у програмі “демократична школа”

Тренінги з демократичного розвитку, створення безпечного навчального середовища, взаємодія з громадою на засадах партнерства. Це та інше чекає на учасників програми “Демократична школа”, долучитися до якої можуть школи з міст, сіл та об'єднаних територіальних громад.

Прийом заявок на участь триватиме до 11 листопада 2018 року. Подати заявку можна за посиланням -  https://goo.gl/HwXQXy. 

За задумом організаторів, участь у програмі поглибить культуру демократії у школі, а також сприятиме розвитку громадянських компетентностей відповідності до концепції Нової української школи. Освітянам розкажуть, як формувати в учнях такі риси як активність та відповідальність. З ними також опрацюють навчальні програми, покажуть інтерактивні методи навчання та підходи педагогіки партнерства.

Претендентів відбиратимуть за такими критеріями:

мотивація до запровадження змін з поглиблення демократичної культури в школі та розвитку громадянських компетентностей;

чітко сформульовані ідеї щодо бажаних демократичних змін у школі;

сильна команда, націлена на спільну реалізацію шкільного проекту із залученням усіх учасників навчально-виховного процесу, зокрема батьків та управлінців міста;

відібрані школи відображатимуть географічну різноманітність країни та різні типи адміністративних одиниць (міста, села, ОТГ тощо).

Результати відбору повідомлять обраним кандидатам до 17 грудня 2018 року. Вступний тренінг з демократичного розвитку пройдуть 60 відібраних шкільних команд вже на початку 2019 року.

Програму реалізує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи. Програма фінансується МЗС Норвегії.

Докладніше про пропозицію, графік проведення заходів та контакти координаторів програми у інформаційному бюлетені. 

Джерело: https://bit.ly/2OQj4SS

Перейти до спискуВерсiя для друку