Головна  →  Новини  →  15 серпня 2018

Університет Грінченка реалізував проект, який дозволить зменшити викиди в атмосферу діоксиду вуглецю на 400 тон щорічно

Університет Грінченка реалізував проект, який дозволить зменшити викиди в атмосферу діоксиду вуглецю на 400 тон щорічно

Київський університет імені Бориса Грінченка реалізував проект із використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії, який дозволить зменшити викиди в атмосферу діоксиду вуглецю на 400 тон у рік. Про це повідомили у вищому навчальному закладі.

Такого результату вдалося досягти завдяки встановленню в навчальному корпусі на вул. Маршала Тимошенка, 13-Б трьох унікальних теплових насосів. Технологія дозволила вирішити такі важливі задачі, як отримання автономного джерела теплової енергії для підігріву басейну та гарячого водопостачання Університету, що дозволяє безперебійно використовувати спортивний комплекс незалежно від стану теплових мереж міста.

Важливим є і те, що нове обладнання дозволить також зменшити навантаження на теплові мережі міста, що призведе до зменшення викидів в атмосферу діоксиду вуглецю.

Крім того, за рахунок ефективності встановлених теплових насосів Київський університет імені Бориса Грінченка зможе зекономити більше 400 тис. грн на рік на гарячому водопостачанні. Для збільшення економічного ефекту також була встановлена потужна електрогенеруюча станція, у результаті чого період окупності інвестицій зменшився із 4,5 до 2,5 років.

Перейти до спискуВерсiя для друку