Головна  →  Новини  →  20 липня 2018

Київ посилено працює над тим, щоб до 1 вересня забезпечити новий освітній простір для майже 34 тисяч першокласників

Київ посилено працює над тим, щоб до 1 вересня забезпечити новий освітній простір для майже 34 тисяч першокласників

Нове освітнє законодавство України гарантує рівний доступ дітей до школи: скасовує конкурсний відбір до 1-х класів та закріплює право територіальної доступності. Завдання міської влади – забезпечити рівні умови навчання для першокласників, створивши новий освітній простір із необхідним сучасним обладнанням та дидактичними матеріалами у кожній школі. Про це голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко заявила під час наради з профільними заступниками голів РДА та начальниками управлінь освіти у спеціалізованій школі № 106 Шевченківського району.

«Надважлива складова Нової української школи – це новий освітній простір, який має створювати необхідний настрій у дитини, аби вона хотіла вчитися, пізнавати світ у цікавій інтерактивній формі. Цього року на його створення держава виділила столиці 69,6 млн грн, київська міська влада зі свого боку збільшила цю суму ще у 6,5 разів. Тож, у середньому у столиці на кожного першачка виділено 6,3 тисячі гривень», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона зауважила, що у міста є все необхідне, аби належним чином підготуватися до нового начального року. Тепер усе залежить від управлінської ланки районів та постачальників, які мають вчасно завести та встановити необхідне обладнання.

За результатами наради Ганна Старостенко підсумувала, що майже всі райони готові до впровадження Нової української школи. Зокрема, вона відзначила Шевченківський район, що виділив найбільше грошей на одного першокласника – близько 10 тисяч грн, а також встиг освоїти майже 98% коштів із міського бюджету на підготовку до НУШ.

Також Ганна Старостенко нагадала, що сьогодні триває підготовка вчителів, які проходять як дистанційні, так і очні курси за новим стандартом початкової школи. Уже майже 3,6 тис. учителів і управлінців пройшли зазначені курси підвищення кваліфікації.

У свою чергу, представники управлінської ланки усіх районів запевнили, що для комфортної роботи педагогам буде обладнано сучасне робоче місце, складові якого кожен район формував за побажаннями вчителів та директорів, а школи Деснянського району взагалі закуповували усе необхідне самостійно.

Перейти до спискуВерсiя для друку