Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

У столиці нагородили 18 переможців та призерів ІII Кубку Київського міського голови з шахів «Кришталева тура»

У столиці нагородили 18 переможців та призерів ІII Кубку Київського міського голови з шахів «Кришталева тура»

Сьогодні під час засідання постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту урочисто нагороджено 18 переможців та призерів ІII Кубку Київського міського голови з шахів «Кришталева тура». Шаховий рух активно розвивається у столиці, і міська влада сприяє цьому, заклавши інтелектуальний вид спорту в освітню програму Києва. Про це повідомила голова постійної комісії Ганна Старостенко.

«Кубок із шахів «Кришталева тура» був започаткований у 2015 року за ініціативи міського голови Віталія Кличка. І щороку ми бачимо все більше зацікавлення серед школярів цим високоінтелектуальним видом спорту, адже він розвиває терплячість і розкриває розумові здібності. Зокрема, цього навчального року у трьох етапах Кубку взяли участь понад 25 тисяч учнів шкіл Києва», – повідомила Ганна Старостенко.

Голова постійної комісії також додала, що розвиток шахів ще два роки тому був включений до комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2016-2018 роки». Зокрема, цього року було закуплено у школи 1250 шахових дошок із фігурами, 1250 електронних шахових годинників, а також 10 комплектів великих вуличних шахів на загальну суму понад 3,5 мільйонів гривень.

Перейти до спискуВерсiя для друку