Головна  →  Новини  →  18 травня 2018

Олена Фіданян: На успішне впровадження Нової української школи у закладах освіти столиці місто додало до державного фінансування 126% з міського бюджету

Олена Фіданян: На успішне впровадження Нової української школи у закладах освіти столиці місто додало до державного фінансування 126% з міського бюджету

Про це директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту повідомила під час засідання колегії освітян Києва.

Вона зазначила, що районні державні адміністрації почули міську владу та переглянули свої кошториси, додавши кошти на успішне впровадження освітньої реформи.

Наразі фінансування Нової Української школи складає 204,9 млн.грн. А саме, з державного бюджету виділено 69,6 млн. грн., а з міського бюджету виділено кошти в сумі 135,3 млн. грн., що на 126 % більше, ніж передбачено постановою Кабінету Міністрів України, так як створення нового освітнього середовища здійснюється на засадах співфінансування: не більше 70% - за рахунок субвенції, не менше 30% - за рахунок коштів місцевих бюджетів.

На забезпечення 1 першокласника на рік по програмі «Нова Українська школа» в середньому по місту виділено 6 тис. грн. , з державного бюджету – 2 тис. грн.; з міського бюджету – 4 тис. грн. - зауважила Олена Фіданян.

Разом з тим, підхід районів до розподілу коштів на цю програму залишається нерівномірним та коливається від 7 тис. грн. до майже 2 тис. грн. на одного першокласника.

Вона нагадала, що програма передбачає закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для закладів загальної середньої освіти для створення Нового освітнього простору, що відповідатиме усім потребам майбутніх першокласників.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку