Головна  →  Новини  →  24 квітня 2018

Вихованець Київської МАН здобув «срібло» на престижному конкурсі «Всеукраїнський юнацький водний приз»

Вихованець Київської МАН здобув «срібло» на престижному конкурсі «Всеукраїнський юнацький водний приз»

17-20 квітня 2018 року відбувся фінал конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз». В Україні цей конкурс проводиться з 2004 року як національний етап міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» («Стокгольмський юнацький водний приз»).

Радіємо, що ІІ місце у цьому престижному змаганні посів Вячеслав Анцибор, учень 11 класу Політехнічного ліцею НТТУ «КПІ» м. Києва, вихованець відділення технічних наук Київської Малої академії наук,  з проектом «Використання альтернативних джерел енергії, нової системи охолодження для забезпечення потреб кораблів енергією».

Варто зазначити, що це одна з багатьох перемог талановитого юнака. Протягом 2018 року він здобув срібну медаль на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології 2018 у Кенії (Найробі); посів перше місце на ІІ (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України і представлятиме столицю на ІІІ етапі. Також юнак виборов ІІ місце у номінації «Проект з енергозбереження, енергоефективності або поновлюваних джерел енергії» Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище-2018».

У конкурсі також брала участь Шевченко Юлія, учениця 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» м. Києва, вихованка відділення технічних наук з проектом «Додатковий модуль контролю «БОЙЛЕР CONTROL» на платформі ARDUINO».

Фіналісти отримали дипломи та грамоти від партнерів конкурсу, цінні подарунки від спонсорів та можливість публікації роботи у науково-практичному журналі «Вода і водоочисні технології».

20 квітня у Посольстві Королівства Швеція в Україні відбувся урочистий прийом, на якому переможці конкурсу (Гран-прі, 2-е і 3-є місця), в тому числі й вихованець Київської МАН Вячеслав Анцибор, отримали з рук Надзвичайного і Повноважного Посла пана Мартіна Хаґстрьома дипломи і цінні подарунки.

Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» проводиться під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки, молоді, сім’ї і спорту України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за співпраці з хіміко-технологічним факультетом НТУУ «Київський політехнічний інститут», Національним еколого-натуралістичним центром Міністерства освіти та науки України, КП «Водно-інформаційний центр».

Предметом змагання є роботи (проекти), присвячені науково-технічним та соціальним аспектам водокористування – раціональному використанню води, забезпеченню суспільства якісною питною водою, мінімізації водоспоживання у всіх галузях народного господарства, збереженню та поліпшенню якості води, керуванню водними ресурсами, їх захисту тощо.

Всеукраїнський юнацький водний приз є відмінною можливістю для учасників продемонструвати свої науково-дослідницькі навички і приєднатися до міжнародної наукової юнацької спільноти.

Бажаємо Вячеславу Анцибору нових яскравих перемог!

Закликаємо вихованців Київської МАН брати активну участь у Всеукраїнському юнацькому водному призі наступного року.

Перейти до спискуВерсiя для друку