Головна  →  Новини районів  →  15 лютого 2018

Урочистості з нагоди 29-тої річниці виведення військ з Афганістану у школі №212

Урочистості з нагоди 29-тої річниці виведення військ з Афганістану у школі  №212

14 лютого  2018  року учні 8-А та 11-А класів школи І-ІІІ ступенів №212 з метою військово-патріотичного виховання взяли участь в урочистостях  з нагоди 29-ої  річниці виведення військ  з Афганістану, які проходили в Центральному будинку офіцерів ЗС України.

Учні мали змогу відвідати музей Збройних сил України та ознайомитись з історією військової діяльності на теренах України переглянувши представлені в експозиціях унікальні музейні предмети кіммерійсько-скіфсько-сарматського періоду, часів Київської Русі, доби національно-визвольної боротьби XVII—XVIII століть, українських військових формувань періоду першої світової війни та визвольних змагань початку XX століття, які розповідають про звитягу та мужність, бойовий ратний подвиг народу при захисті рідної землі.

Після невеликої екскурсії учні перейшли до актової зали в Центральному будинку офіцерів ЗС України, де  в урочистому зібранні взяв участь Президент України Петро Порошенко.

У своєму виступі Петро Порошенко нагадав історію останніх п’ятдесяти років, коли в різних куточках планети спалахували війни та воєнні конфлікти у більшості яких брали участь наші співвітчизники-українці.  29 років тому закінчилася 10-літня радянська кампанія в Афганістані, але наслідки того втручання, ця давня ісламська країна відчуває й понині.  Глава держави  наголосив: "Час не може викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади відваги та бойового братерства десятків тисяч синів і доньок України".

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Президент нагородив ветеранів-афганців державними нагородами. Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять полеглих.

Після закінчення офіційної частини програми відбувся концерт за участю відомих вітчизняних виконавців та гурту патріотичної пісні «Контингент». Найбільше учнів вразили пісні «Журавлі» та «Калина» присвячена воїнам, які загинули в Афганістані. Ці пісні усі присутні в залі слухали стоячи…

На урочистостях такого рівня учні були вперше та вони справили незабутнє враження на них.

Нашим героям – честь і слава!!!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку