Головна  →  Новини  →  1 лютого 2018

Школи спільно з районними управліннями освіти прийматимуть рішення про призупинення навчального процесу, якщо хворіє понад 20% учнів – Микола Поворозник

Школи спільно з районними управліннями освіти прийматимуть рішення про призупинення навчального процесу, якщо хворіє понад 20% учнів – Микола Поворозник

У столиці спостерігається погіршення епідемічної ситуації серед школярів щодо захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції. За відсутності 20% від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРІ керівники навчальних закладів мають право прийняти рішення про повне або покласове призупинення навчального процесу. Таке рішення прийняла постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Наразі у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для даного періоду року. Проте, за 4-й тиждень 2018 року зареєстровано зростання захворюваності на 11,4%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося за рахунок дітей, і хоча наразі переважно хворіють дошкільнята, серед школярів рівень захворюваності зріс на 25%», – пояснив Микола Поворозник.

За його словами, задля уникнення розповсюдження інфекції прийнято рішення щодо призупинення занять в одній зі шкіл, де рівень захворюваності перевищив 20%. Іще у 14 відбулося часткове покласове закриття. Дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.

«Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом’янському районах», – зазначив Микола Поворозник.

Він окремо нагадав про проведення елементарних санітарно-епідемічних заходів.

«Важливо посилити дезінфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання. Також необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей. Такі рекомендації стосуються як навчальних закладів, так і підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, де працюють люди», – зауважив Микола Поворозник.

Перейти до спискуВерсiя для друку