Головна  →  Новини  →  29 січня 2018

Прес-брифінг "Іспит директора школи: відкрита дискусія про фінансову звітність навчальних закладів " (Онлайн-трансляція)

Прес-брифінг "Іспит директора школи: відкрита дискусія про фінансову звітність навчальних закладів " (Онлайн-трансляція)

Сьогодні, 29 січня, об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі розпочалась відкрита дискусія “Іспит директора школи”.

Вже два місяці як школам потрібно звітуватися як за бюджетні видатки, так і за видатки благодійних фондів. Це було зроблено, аби фінансова звітність шкіл стала прозорішою. Але чи допомогло це зрозуміти реальні проблеми управління освітніми закладами?

Що дає прозора фінансова звітність шкіл та на що впливає? Як уникнути ризиків впровадження такої зміни – від формалізації звітування з боку шкіл до використання процесу для тиску на директорів? Які наслідки матимуть невиконання чи недобросовісні виконання з боку директорів? Якими є найкращі практики фінансового звітування шкіл та реальна користь від їх запровадження для батьків? Наскільки батьки вміють користуватися можливостями контролю, які надає їм закон?

Власне обговоренню цих проблем присвячена відкрита дискусія представників МОН, відділів освіти місцевих адміністрацій, представники асоціацій директорів та шкіл, представників громадських об’єднань батьків.

Перейти до спискуВерсiя для друку