Головна  →  Новини  →  17 січня 2018

У столиці продовжують діяти запобіжні профілактичні заходи з упередження розповсюдження кору – Микола Поворозник

У столиці продовжують діяти запобіжні профілактичні заходи з упередження розповсюдження кору – Микола Поворозник

У столиці продовжують діяти запобіжні профілактичні заходи з упередження розповсюдження кору. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час прямого ефіру на телеканалі «112 Україна».

«Станом на ранок 16 січня в столиці зареєстровано 92 випадки захворювання на кір, із них – 68 дітей. Найбільше хворіють діти віком від 5 до 9 років. До столичних лікарень госпіталізовано 12 осіб: 7 дорослих і 5 дітей», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, тільки за 5 днів у муніципальних медичних закладах зроблено щеплення близько 15 тисячам дітей.

«Сьогодні вакциновано четверту частину дітей, які не мали щеплень згідно з календарем щеплень. Упевнений, якщо вакцинація триватиме такими темпами, за кілька днів кількість випадків захворюваності на кір значно поменшає», – зауважив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що для зручності киян у роботу кабінетів щеплень внесли зміни. Насамперед, на період провадження запобіжних профілактичних заходів, продовжено час їхньої роботи та організовано роботу у вихідні.

«Для щеплень використовують якісну вакцину «Пріорікс» (країна виробник – Бельгія), термін придатності якої до кінця 2018 року. Тому я запрошую батьків щепити своїх дітей, аби уберегти їх від хвороби», – наголосив Микола Поворозник.

Зауважимо, наразі у столиці зареєстровано 99 випадків захворювання на кір, з них – 75 дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку