Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2017

Вітаємо переможців та призерів конкурсу «Intel-Техно Україна 2017-2018»

Вітаємо переможців та призерів конкурсу «Intel-Техно Україна 2017-2018»

 У рамках VІ міжнародного Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge» талановиті старшокласники столичних навчальних закладів взяли участь в одному з найпрестижніших конкурсів науково-технічної творчості – «Intel-Техно Україна 2017-2018». Цей захід є національним етапом міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), найбільшого у світі змагання науково-дослідницьких проектів учнів старших класів, молодих науковців та інженерів. Конкурс проводився у два етапи: реєстрація та відбір учасників на підставі наданих тез та захист наукових робіт у форматі індивідуального стендового інтерв’ю з журі.

Для команди вихованців відділення технічних наук та відділення математики Київської МАН конкурс став надзвичайно успішним –  10 проектів увійшли до складу суперфіналістів та призерів.

Суперфіналістами національного етапу міжнародного конкурсу творчих робіт шкільної молоді Intel-ISEF стали наступні вихованці Київської МАН, якими ми пишаємось:

  • Анцибор Вячеслав Володимирович, учень  11 класу Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ”, з проектом на тему: «Використання альтернативного джерела енергії з новою системою його охолодження в напівпричепах- рефрижераторах». Науковий керівник: Козленко Олег Володимирович. Педагогічний керівник: Коваленко Оксана Анатоліївна;
  • Корєшков Михайло Олександрович та Жуковський Ігор Андрійович, учні 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ”, з  проектом: «QUANTUMHVB».  Науковий керівник:  Булигіна Людмила Вікторівна.

Переможці та призери конкурсу «Intel-Техно Україна 2017-2018» у п’яти категоріях:

І місце у категорії «Інженерія. Механіка» - Анцибор Вячеслав Володимирович, учень 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ”, з проектом на тему: «Використання альтернативного джерела енергії з новою системою його охолодження в напівпричепах- рефрижераторах».  

І місце у категорії «Екологічна інженерія» - Моніна Наталія Максимівна, Політехнічний ліцей НТУУ “КПІ”, з проектом на тему: «Отримання електроенергії на рейках залізничної колії фотоелектричним та індукційним методами».

ІІ місце у категорії «Інженерія. Механіка» - Комашня Михайло Євгенович, учень 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", з проектом на тему: «Підвищення захисної функції сучасного бронежилета».

 ІІ місце у категорії «Інженерія. Електроніка» - Корешков Михайло Олександрович та Жуковський Ігор Андрійович, учні 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ”,  з проектом: «QUANTUMHVB». 

ІІ місце у категорії «Екологічна інженерія» - Коваленко Данило Олексійович, учень 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ”, з проектом на тему: «Нове життя  утилізованих шин. Утилізація та переробка».  

 І місце у категорії «Математика» - Рудик Євгенія Анастасія Олександрівна, учениця 9 класу Києво-Печерського ліцею № 171 “Лідер”, з проектом на тему: «Ланцюги Маркова в моделюванні економічної діяльності».  

ІІІ місце у категорії «Енергетика» - Лазарова Софія Геннадіївна, учениця 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ”, з  проектом на тему: «Пристрій для орієнтування фотоелектричної панелі до сонця з допомогою біметалевої пластини».

І місце у категорії «Математика» - -Басюк Дар’я Костянтинівна, учениця 9 класу Гімназії № 283 м. Києва, тема проекту: «¼ Правильні многокутники».

Бажаємо молодим талановитим дослідникам, розробникам та винахідникам - подальшого успіху, натхнення та нових цікавих та геніальних проектів, інтелектуальних перемог та творчих викликів! Закликаємо обдарованих учнів столиці і далі брати участь у національних та міжнародних науково-технічних конкурсах та презентувати свої соціально важливі для суспільства та технічної спільноти науково-дослідницькі проекти!

Перейти до спискуВерсiя для друку