Головна  →  Новини  →  2 червня 2017

Київ приступив до підготовки до нового навчального року – Ганна Старостенко

Київ приступив до підготовки до нового навчального року – Ганна Старостенко

Із початком літніх канікул Київ максимально консолідує сили на ремонт, відновлення та підготовку закладів освіти до нового навчального року. Цьогоріч окрім 6 традиційних програм розпочалася реалізація ще 3-х, які є соціально необхідними та економічно важливими. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час наради з питань підготовки навчальних закладів міста Києва до початку 2017-2018 навчального року.

«Одразу після останнього дзвоника ми традиційно розпочинаємо масові роботи з підготовки до нового навчального року. Сьогодні фінансування освіти є найбільшим у структурі Києва та складає більше 10 мільярдів гривень. Із них – 1,6 мільярдів передбачено на будівництво, реконструкцію та відновлення столичних дитсадків і шкіл та інші програми з підготовки до нового навчального року. Тому наразі вкрай важливо задати хорошу динаміку та за літні місяці провести масштабні роботи: добудувати школи, реконструювати наші садочки та закупити все необхідне для того, щоб на 1 вересня всі освітні заклади столиці змогли розпочати новий навчальний рік», – повідомила заступник голови КМДА.

За її словами, окрім підготовки до нового навчального року, місто цьогоріч розпочало реалізацію 3-х нових освітніх проектів: «Дріб’язок на побутові потреби», «Оформлення права користування земельною ділянкою у навчальних закладах» і «Заміна ламп на енергозберігаючі Led».

«Паралельно з реалізацією вже існуючих, сьогодні вже впроваджуються додаткові програми, які є важливими як для киян, так і для міста. Зокрема перенесено на постійну основу та сформовано в соціальну програму закупівлі для закладів освіти малоцінних господарських товарів. На ці потреби райони міста отримали понад 108 мільйонів гривень», – зазначила Ганна Старостенко.

Оформлення права користування земельними ділянками у навчальних закладах, за словами заступника голови КМДА, наведе лад у землекористуванні міста та надасть самим закладам більше можливостей для розвитку. Програма із заміни ламп у навальних закладах на енергозберігаючі Led – це продовження загальноміського напряму на енергозбереження, додала Ганна Старостенко.

У 2017-2018 році на загальноміські освітні програми передбачено 676,8 млн грн.

Перелік освітніх програм:

  • Заміна вікон – 29,5 млн грн.
  • Підготовка до нового 2017-2018 навчального року – 197,3 млн грн.
  • Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період – 63,8 млн грн.
  • Відновлення груп у ДНЗ – 15,3 млн грн.
  • Придбання комп’ютерної техніки – 5,9 млн грн.
  • Придбання меблів – 87,8 млн грн.
  • Дріб’язок на побутові потреби – 108,8 млн грн.
  • Оформлення права користування земельною ділянкою у навчальних закладах – 90,7 млн грн.
  • Заміна ламп на енергозберігаючі Led – 77,7 млн грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку