Головна  →  Новини  →  30 травня 2017

У Києві розпочали роботу 75 дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням та 140 – мовних – Ганна Старостенко

У Києві розпочали роботу 75 дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням та 140 – мовних – Ганна Старостенко

Від сьогодні розпочали роботу дитячі табори відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів Києва. До 23 червня у столиці працюватиме 75 таких таборів і ще 140 – мовних, які загалом нададуть змістовний відпочинок понад 18 тисячам дітей. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації із гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Головна мета пришкільних таборів, які починають роботу відсьогодні, – організовувати все так, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі, почувалася затишно, збагатилася духовно, а перебування її було безпечним. Тому протягом дозвілля заплановано різноманітні гуртки, концерти, спортивні ігри та змагання, культурні заходи, екскурсії до музеїв, вивчення іноземних мов у мовних класах», – зазначила Ганна Старостенко.

За її словами, наразі у пришкільних таборах уже запланували відпочити близько 6 тисяч учнів молодшої школи. Тривалість відпочинку в таборі складає 18 робочих днів, а його вартість із харчуванням – 38 гривень на день.

«На безоплатній основі у таборі можуть відпочити діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, учні із сімей учасників АТО та дітей із сімей загиблих учасників АТО», – повідомила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко додала, що з 30 травня розпочинають роботу також 140 літніх мовних таборів, з яких у 24-х – із носіями іноземних мов. Загалом у мовних таборах підвищать рівень володіння іноземною мовою близько 12 тисяч школярів.

Дізнатися детальніше про роботу пришкільних таборів і про мовні табори можна на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА або за телефоном гарячої лінії: (044)-279-85-77.

Перейти до спискуВерсiя для друку