Головна  →  Новини  →  23 травня 2017

У якості громадського спостерігача пункт ЗНО відвідала директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян

У якості громадського спостерігача пункт ЗНО відвідала директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян

23 травня розпочалась основна сесія зовнішнього оцінювання з проведенням тесту з української мови і літератури.

«Сьогодні почали свою роботу 104 пункти ЗНО. Більше 5 тисяч вчителів уже на робочих місцях та чекають на майже 20 тисяч учасників тестування з української мови та літератури, з них 14,7 тис. цьогорічних випускників шкіл Києва,» - зазначила Олена Фіданян.

Вона додала, що результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів (українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття), а також один навчальний предмет за вибором випускника) зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти. Саме тому, для цьогорічних випускників шкіл столиці це тестування - знакове.

«Для нас надзвичайно важливо створити максимально комфортні умови для учасників ЗНО, щоб вони мали змогу без перешкод пройти перевірку знань з державної мови. Усі освітяни Києва сьогодні вболівають за наших випускників. Хай їм щастить на тестуванні, ми віримо в них!» - заявила Олена Фіданян.

Нагадуємо, що 25 травня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з  іспанської мови, німецької мови та французької мови, 29 травня з англійської мови, 31 травня з математики, 2 червня з історії України, 6 червня з російської мови, 8 червня з біології, 12 червня з географії, 14 червня з фізики, 16 червня з хімії.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку