Головна  →  Новини  →  5 січня 2017

10 знакових подій із життя Київської МАН у 2016 році

10 знакових подій із життя Київської МАН у 2016 році

Винагородою за минулорічну злагоджену та наполегливу працю стали для колективу Київської Малої академії наук успіхи їх вихованців – талановитої учнівської молоді, зануреної у науковий пошук, дослідництво, творчість.

Найприємнішою подією навчального року був, звичайно, успішний виступ команди Київської МАН у ІІІ (Республіканському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії України.

За підсумками конкурсу 46 наших учнів стали переможцями Всеукраїнського етапу (І місце – 8, ІІ місце – 16, ІІІ місце – 22).

Усі вони отримали медалі та дипломи Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України.

Найбільше ми пишаємося успіхами юних науковців у міжнародних інтелектуальних змаганнях та заходах.

На 36-му Міжнародному Пекінському конкурсі юнацької науково-технічної творчості (BYSCCBeijingYouthScienceCreativeCompetition) представники Київської МАН здобули чотири срібні медалі і три спеціальні премії у категорії «Наукова інновація» (відзначаються найкращі роботи іноземних учасників конкурсу). Наші герої: Катерина Берінська, Євген Бутенко, Денис Головань та Діана Ромадіна.

У Всесвітньому фіналі конкурсу науково-технічної творчості молоді Intel ISEF 2016, що відбувався у містіФінікс (штат Арізона, США), третє місце у категорії «Програмування систем» завоював Олександр Бузін.

На ІІІМіжнароднійучнівській конференції«Наука і молодь»
(місто Мінськ, Республіка Білорусь) виступи чотирьох представників Київської МАН – Ковальчук Анастасії, Клименко Вікторії, Примак Ольги та Мельника Микола відзначено дипломами за найкращі доповіді.

Непересічними подіями у житті академії стали урочисте нагородження найкращих учнів Дипломами лауреатів стипендій Президента України та преміями Київського міського голови.

Стипендіатами Президента України 2016 року стали 11 вихованців Київської Малої академії наук учнівської молоді.

Лауреатів премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києвастали 9 вихованців, їх урочисто нагороджували у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Традиційно учні Київської МАН успішно змагаються зі своїми однолітками з різних регіонів держави на конкурсах Всеукраїнського рівня.

До Всесвітнього дня філософії 17-18 листопада 2016 року проходила ІІІ Всеукраїнська олімпіада з філософії для школярів. У форматі написання есе англійською мовою на ній здобув упевнену перемогу та отримав диплом І ступеня із правом представляти Україну на Міжнародній олімпіаді з філософії 2017-го року учень секції філософії Київської МАН Владислав Егерт.

Ми пишаємось високою оцінкою творчих розробок наших юних винахідників, які стали призерами VІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України»:

  • ІІ місцеу номінації «Екологія та ресурсозбереження» посів Бойко Павло, автор проекту «Визначення ефективності геотермального теплового  насоса»;
  • ІІІ місце у номінації «Технічна творчість та винахідництво» посів Наконечний Олексій, автор проекту «Безпілотний плавучий транспортний апарат».

На ІІ етапі Всеукраїнського біологічного форуму учнівської та студентської молоді «Дотик природи» дипломи заІІ місце у категорії «Хімія та біохімія» отримали  − Дибкова Катерина, Іванченко Микола. У категорії «Ботаніка» дипломом заІІ місце нагороджено Чебуніну Єлизавету.

Яскравим досягненням Київської Малої академії наук завершилася участь у VIII Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» –професійному форумі освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні, де цього року було представлено більше 300 інноваційних досягнень у галузі освіти. Презентована учасникам та гостям форуму конкурсна наукова розробка «Розумна карта міста Києва» у рамках проекту «ГІС крокує до школи» була визнана кращою у номінації «Сучасні інформаційні системи, технічні засоби навчання, технології та рішення для впровадження в освітню практику» і відзначена дипломомІступеня.

Це вже третя почесна нагорода, яка поповнила скарбничку досягнень Київської МАН за розробки та участь у форумі в попередні роки.

Зазначений проект апробований у Київській Малій академії наук: навчальний курс з вивчення основ технологій географічних інформаційних систем (ГІС) включений в освітній процес, застосовується у науково-дослідницькій діяльності учнів, є одним із інноваційних напрямків у системі позашкільної освіти. Технологія, яку вивчають в усьому світі, ще не стала обов’язковим предметом у нашій школі, тому можна стверджувати, що Київська МАН – плацдарм для вивчення основ ГІС у шкільній освіті України.

Навчання обдарованих дітей геоінформаційним технологіям допоможе вітчизняній географічній освіті влитися у світову течію розвитку науки – інформатизацію.

Перейти до спискуВерсiя для друку