Головна  →  Новини районів  →  28 жовтня 2014

У рамках відзначення 70-річчя звільнення України від нацистських окупантів відбувся підсумковий районний захід - Учнівська конференція

У приміщенні СЗШ № 231 у рамках відзначення 70-річчя звільнення України від нацистських окупантів відбувся підсумковий районний захід - Учнівська конференція, яка стала своєрідним підсумком роботи шкіл усього Оболонськогорайону щодо відзначення цієї знаменної дати.

 Програмою конференції передбачено було висвітлення сторінок історії від початку війни до визволення України від нацистських окупантів:

 1.         Початок війни. 1939-1942рр.  (доповідь учнів СШ № 210)

2.         Визволення сходу України(доповідьучнів ліцею № 157)

3.         Визволення Києва (доповідьучнів СЗШ № 225)

4.         Житомирсько-Бердичевська операція (доповідьучнів гімназії «Потенціал»)

5.         Корсунь-Шевченківська операція (доповідьучнів гімназії № 143)

6.         Визволення Криму (доповідь учнів СШ № 20)

7.         Львівсько-Сандомирська операція (доповідьучнів СШ № 16)

8.         Карпато-Ужгородська операція (доповідьучнів СЗШ № 8)

9.         Розвиток науки і культуриу1941-1945 рр. (доповідьучнів СШ № 14)

Кожна сторінка супроводжувалася унікальними фото- та відеоматеріалами, дібраними учнями та учителями зазначених шкіл з великою відповідальністю і старанням. Кожна бойова операція розгорталася  на очах учасників конференції за допомогою віртуальних фронтових карт з передових позицій. Доповіді школярів перемежовувалися виступами учасників художньої самодіяльності: колектив учителів НВК № 240 «Соціум» «Мальви» виконав пісню «Степом», театральний колектив СШ № 252 ім. Василя Симоненка відтворив на сцені інсценізацію змісту пісні «Випадковий вальс», учень СШ № 210 розказав усмішку Остапа Вишні «Зенітка», ученицею СЗШ № 8 було чудово виконано пісню «Молитва», а зведений хор шкіл Оболонського району подарував присутнім пісню Тараса Петриненка «Україна».

На заході були присутні представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту м. Києва, районного управління освіти, учні та вчителі усіх шкіл району. Та найбільше раділи організатори та учасники конференції присутності на заході ветеранів Другої світової війни. Юнепокоління щиро вітало їх оплесками, квітами та символічними подарунками. На завершення конференції від імені ветеранів виступив голова Комітету інвалідів  10-го мікрорайону Оболонського району м. Києва Артьоменко Валентин Антонович. Він висловив щиру вдячність школярам і їхнім наставникам за бережне ставлення до героїчних сторінок історії українського народу і подарував на згадку авторський вірш про звільнення нашої столиці -  міста-героя Києва.

У жовтні 2014 року український народ відзначив 70-річчя визволення нашої держави від нацистських окупантів. Серед шкіл району було проведено тематичний конкурс.

 14 шкіл району взяли участь у цій незабутній події. Це був не просто конкурс: ніби незримою машиною часу і учасників, і їх наставників, і вболівальників, і просто глядачів було пеенесено на хвилях фронтових мелодій у минуле рідної землі - у далекі 40-45-і роки ХХ століття. У залі лунали вибухи, лилися сльози, звучав голос Левітана, вивчалися військові карти, бинтувалися рани, у короткі миті перепочинку точилися неспішні розмови біля теплої грубки в землянці, грав фронтовий гармоніст, кружляли пари у випадковому вальсі, палав вічний вогонь пам'яті й схилялися у непідробній скорботі голови тих, хто про буремні роки Другої світової війни знає лише з підручників історії...

Членам журі оцінювати виступи учасників було надзвичайно важко, адже, окрім рівня володіння вокальною технікою, бралися до уваги ще й  нестандартність, творчий підхід, самостійність, рівень акторської майстерності, художнє оформлення, режисерське вирішення інсценізації змісту пісні. Врешті-решт переможців було визначено. Ними стали команди СШ № 252 ім. В.Симоненка (І місце - пісня «Случайный вальс»), гімназії «Оболонь» (І місце - пісня «Баллада о матери»), НВК № 240 «Соціум» (ІІ місце - пісня «Жди меня...»), школа-інтернат № 4 (ІІ місце - пісня «Землянка»), СЗШ № 8 (ІІІ місце - пісня «Ты же выжил, солдат!»), гімназія № 143 (ІІІ місце - пісня «Катюша»), СШ № 194 «Перспектива» (ІІІ місце - підбірка пісень часів Другої світової війни).

Не залишилися без оплесків і підтримки зали й інші учасники -команди СШ № 285, ліцею № 157, СЗШ № 29, СШ № 210, СШ № 14, СЗШ № 170 та гімназії «Потенціал».

Закінчився конкурс словами вдячності адміністрації СЗШ № 8 за чудове технічне й організаційне забезпечення проведення конкурсу і створені школою комфорті умови й душевний настрій.

Чекаємо на нові зустрічі та нові творчі досягнення!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку