Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2014

У Святошині відкрили новий дитячий садочок

23 жовтня у Святошинському районі столиці гостинно відкрив двері майбутнім вихованцям новий дошкільний навчальний заклад №736 «Мрія», що на вулиці Верховинній, 14. Приміщення цього садочку не використовувалося за призначенням майже 20 років. Взятися за відновлення дошкільного навчального закладу вирішило керівництво державного підприємства «Антонов». Розуміючи потреби величезного колективу флагмана вітчизняного літакобудування, підприємство власним коштом відновило дитячий садочок, удосконаливши його за сучасними стандартами.


Урочисте відкриття відвідала заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко. «Сьогодні збулася мрія 260 дітей, які відвідуватимуть цей дитячий садочок. Для Києва це надзвичайно актуально, адже наразі на 100 місць у садочках припадає 138 діточок. Черга до дитсадків дуже велика. і тому ми вітаємо всіх, хто долучається до відновлення дитячих садків у столиці», – сказала Ганна Старостенко. Вона подякувала керівництву ДП «Антонов» за надзвичайно вагомий внесок у розвиток мережі дошкільних навчальних закладів.

«На особливі слова подяки заслуговує Президент – генеральний конструктор підприємства Дмитро Ківа. Це важлива справа для міста. Адже працівники підприємства – кияни, які мешкають та працюють у столиці, сплачують податки до столичного бюджету. Крім того, відкриття «Мрії» – не лише вирішення однієї з проблем дошкільної освіти, а й створення нових робочих місць для мешканців Києва. Близько 80 співробітників відсьогодні почали працювати у цьому дитячому садочку», – зауважила Ганна Старостенко.

Загалом новий дитячий садочок – це 13 групових приміщень, що зможуть прийняти 260 дошкільнят віком від трьох до семи років із числа дітей працівників заводу, а за наявності вільних місць і маленьких святошинців, що зареєстровані в черзі до дошкільних установ району. Прийматимуть тут і малечу з особливими потребами.

У дитсадку «Мрія» створені всі необхідні умови для виховання та освіти – світлі кімнати, нові санвузли, сучасно обладнані пральня та харчоблок, меблі. Задля повноцінного розвитку малечі в садочку є музична й спортивна зали, кабінети логопеда, психолога, соціального педагога, на території облаштовані майданчики для прогулянок, занять спортом і навіть для вивчення правил дорожнього руху.

Садочок вже сьогодні прийняв свої перших маленьких вихованців. Наразі вихователі разом із помічниками створюють розвивальне середовище в групах, поступово наповнюючи фонди методичних матеріалів, фахової літератури, періодики та наочності. Триває й комплектація 10 груп закладу педагогічними кадрами. Завершити її планують вже на початок 2015 року. За рахунок підприємства в дитячому садочку було виконано роботи на суму близько 10 млн. грн.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку