Головна  →  Новини районів  →  22 жовтня 2014

Про зустрічі учнів школи № 306 Деснянського району з бійцями добровольчих батальйонів із зони АТО

Педагогічний, учнівський колективи та батьківська громадськість школи І-ІІІ ступеня № 306 Деснянського району міста Києва, як і всі українці, з тривогою слідкують за перебігом подій на сході Україні. Ще наприкінці літа громада школи одностайно вирішила здійснювати посильну допомогу пораненим бійцям та бійцям, які воюють в зоні АТО, серед яких батьки та родичі учнів школи.

01 вересня  2014 року вчителі, учні та їх батьки долучилися до акції «Замість квітів ліки». Зібрані кошти було передано пораненому під Іловайськом бійцю Кіпі Павлу Олеговичу, 1995 року народження. Павло з березня знаходився в зоні АТО, брав участь у бойових діях, дістав поранення обох ніг, декілька діб лежав серед убитих без їжі і води, перебував на лікуванні в Дніпропетровську, Одесі, переніс декілька операцій.

           

Протягом вересня учні школи спілкувались з Павлом телефоном, через Інтернет. 09 жовтня 2014 року Паша приїхав до школи, щоб подякувати всім за підтримку. На зустрічі з бійцем були присутні учні 9-11 класів, а також  «підшефна» шкільного гуртка «Доброчинність», інвалід дитинства Проценко Віра Семенівна, яка, дізнавшись про Павла, і сама долучилась до організації допомоги.

Під час зустрічі з учнями Павло відповідав на питання учнів, розповідав, як героїчно воюють українці, захищаючи Батьківщину, яке велике значення має підтримка мирного населення.Протягом вересня-жовтня всі учні школи писали листи та малювали малюнки, в яких виявляли свою вдячність учасникам бойових дій за оборону Батьківщини, виготовляли національну символіку, яку передавали бійцям в зону АТО через волонтерів.

16 жовтня 2014року відбулась ще одна зустріч учнів з бійцями добровольчих батальйонів, які, перебуваючи у відпустці, приїхали, щоб подякувати дітям за підтримку. Серед бійців були батьки та родичі учнів школи. Бійців супроводжували відомі волонтери Галина Алмазова та хірург медичного батальйону з позивним Хотабич. Зустріч пройшла у надзвичайно хвилюючій, теплій обстановці, діти вітали воїнів стоячи, гучними оплесками, вигуками: «Дякуємо!», «Героям слава!». Учні підготували невеличкий концерт для гостей, знову передали в зону АТО листи і малюнки. Захисники  були надзвичайно здивовані патріотизмом юних українців, розчулені до сліз від дитячої щирості та подарували дітям прапор зі своїми підписами і побажаннями.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку