Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2014

В столиці відбулись гра «Брейн-ринг» на знання ПДР

Вже традиційно, напередодні осінніх шкільних канікул у Київському палаці дітей та юнацтва серед учнів 8-11 класів відбулися змагання на кращих знавців Правил дорожнього руху. 

Ініціаторами заходу стали столична Державтоінспекція спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради. 
Ось у такий спосіб дорослі сприяють популяризації знань та приверненню уваги дітей до вивчення Правил дорожнього руху.
Гра брейн-ринг «Знавці ПРД» проводиться третій рік поспіль. У цій популярній грі взяли участь команди з усіх районів міста. Ця зустріч відзначилась неабиякою конкуренцією та емоційністю учасників команд.
Відкрила змагання головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради Ольга Олександрівна Чераньова. Вона від імені всього складу журі привітала дітей з перемогою у районі та побажала успіхів у міських змаганнях.

Рівень знань оцінювали начальник відділу зв’язків з громадськістю управління ДАІ міста Києва Наталія Сторожик, представник від «Асоціації безпеки дорожнього руху» Михайло Берлін, заступник директора Київського академічного театру ляльок Ілля Поволоцький та головний редактор національного телевізійного чемпіонату КВН (1999 - 2001 рр.) Олег Ерьомін. Всі команди школярів демонстрували обізнаність в дорожній грамоті. В процесі гри діти повинні були виконати різні завдання: визначити дорожні знаки та сформулювати їх вимоги, відповісти на питання, як треба поводитися в складних ситуаціях на дорозі, тощо. На деякі з цих питань не кожний дорослий зміг відповісти, а от школярі реагували моментально. Окрім знань, важливим стало вміння працювати в команді, зібраність та кмітливість.
Після напруженого турнірного суперництва, перше місце і звання кращих знавців ПДР розділили команди «Стоп контроль» Голосіївського району та «Зелена Хвиля» Дарницького району. Друге місце посіли представники команди «Індиго» Шевченківського району. Але без подарунків не залишився жоден учасник. На згадку про цю зустріч учасники отримали цінні подарунки та почесні грамоти від Державтоінспекції.
Працівники столичної ДАІ впевнені, що досвід отриманий під час змагань стане в нагоді підростаючому поколінню і завдяки цьому кількість зразкових пішоходів та водіїв значно зросте.

Інформацію взято з сайту управління ДАІ ГУ МВС України в м.Києві.

Фото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку