Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2014

В Україні проходить національний етап Міжнародного конкурсу молодих науковців Intel ISEF 2014-2015

В Україні проходить національний етап Міжнародного конкурсу молодих науковців Intel ISEF 2014-2015

   Конкурс пройде до 17 жовтня 2014 року в Києві. Сотні  учнів з різних куточків країни продемонструють свої науково-дослідні роботи, які завжди відрізняються глибоким фундаментальним підходом і високим прикладним значенням. Конкурс ставить за мету не лише виявити і підтримати талановитих молодих учених, а й сприяти розвитку досліджень в області прикладних і фундаментальних наук, а також технічної творчості. Роботи будуть представлені у наступних категоріях: енергетика, інженерія, математика, фізика та астрономія, комп’ютерні науки. Найкращі з них будуть представлені на міжнародному фіналі Intel ISEF у травні 2015 року в м. Піттсбург (штат Пенсильванія, США).

   Цього року Intel Техно-Україна проводиться за сприяння Фізико-технічного інституту (ФТІ) НТУУ "КПІ" під патронатом Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України, за підтримки відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні та партнерів. Конкурс традиційно включає категорії технічних спеціальностей і проводиться в межах національного фестивалю науки «Сікорьский челендж» (Sikorsky Challenge).

Програма заходу:

  • 14 жовтня (14.30 – 15.15) – стендова презентація конкурсних робіт учасників, Центр культури і мистецтв НТУУ «КПІ» (пр. Перемоги, 37);
  • (15.30) - Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 14 жовтня в Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ» (м. Київ, пр-т Перемоги, 37, Площа Знань);
  • 15 жовтня (09.00 – 16.00) - "Освітня Академія Intel" для наукових керівників та вчителів, Корп.№ 7, ауд. 102 НТУУ «КПІ» ;
  • 15 жовтня (19.00 – 22.00) - Cуперфінал конкурсу "Intel-Техно Україна 2014-2015", Зала Центру культури та мистецтв НТУУ «КПІ»;
  • 16 жовтня – День відкритих дверей, Виставкова зала «Наукового парку» НТУУ «КПІ»;
  • 17 жовтня (11.00 – 13.00) – урочисте нагородження переможців та закриття Конкурсу, Зал Центру культури і мистецтв НТУУ «КПІ».

Партнери Конкурсу Intel Техно-Україна: Благодійна фундація України «Відкриті серця», GlobalLogic, TP-LINK, HyperX, Воля, Epam, ЕdЕra, Rotary Club Kyiv-Sophia, Комп`ютерна газета тощо.

Про корпорацію Intel

Корпорація Intel – провідний світовий виробник інноваційних напівпровідникових компонентів – розробляє технології, продукцію та ініціативи, спрямовані на постійне підвищення якості життя людей та удосконалення методів їхньої роботи. Більш детальна інформація про корпорацію Intel на сайті www.intel.com/pressroom, http://www.intel.ua.

Про міжнародний конкурс Intel ISEF

Intel International Science and Engineering Fair - всесвітній конкурс наукових та інженерних досягнень школярів, який щорічно проходить у США за ініціативи Intel, та ставить за мету не лише виявлення й підтримку талановитих молодих учених, а й розвиток досліджень в області прикладних і фундаментальних наук, а також технічної творчості.

Intel ISEF існує вже понад 60 років і щорічно збирає більше 1500 підлітків з більш ніж 70 країн світу. Престиж цього конкурсу дуже високий: більше двох десятків Нобелівських лауреатів і два лауреати медалі Філдса свого часу були його переможцями, а призовий фонд конкурсу складає понад 3 мільйони доларів.

Роботи фіналістів оцінюватимуть вчені зі світовими іменами, у тому числі – лауреати Нобелівської премії. Учасники будуть боротися за звання найкращих та призовий фонд, що включає в себе спеціальні нагороди і стипендії.

З більш детальною інформацією про Національний конкурс Intel Техно-Україна можна ознайомитися на сайті http://isef.kpi.ua. Більш детальна інформація про Міжнародний конкурс Intel ISEF на сайті www.intel.com/education/isef.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку