КМДА Київська міська державна адміністрація


9 жовтня 2014

Пройшов науково-практичний семінар для педагогів дошкільних навчальних закладів

Пройшов науково-практичний семінар для педагогів дошкільних навчальних закладів

9 жовтня 2014 року в Будинку природи відбувся науково-практичнийсемінар «Екологічне просвітництво батьків дітей дошкільного віку».

   Захід відбувся  спільно з Департаментом освіти і науки молоді та спорту та Педагогічним інститутом Київського Університету імені Бориса Грінченка. У семінарі взяли участь педагоги дошкільних навчальних закладів  усіх районів міста, студенти Університетського коледжу імені Бориса Грінченка та науковці:

  • Бєлєнька Г. В.(д. п. н., професор кафедри дошкільної освіти, заступник директора з наукової роботи), виступила з доповіддю на тему: "Зміст та організація праці в природі з дітьми дошкільного віку».
  • Машовець М. А.(к. п. н., професор кафедри дошкільної освіти, заступник директора з навчально - методичної роботи), розкрила тему "Природа великого міста і діти дошкільного  віку".
  • Половіна О. А. (к. п. н., доцент, завідувач кафедри дошкільної освіти) познайомила учасників семінару з методикою організації дозвілля дітей та батьків на матеріалі екскурсій до музеїв природничого спрямування".
  • Довбня С. О.(старший викладач кафедри дошкільної освіти), доповідала про роль батьків у формуванні емоційно-ціннісного ставлення до природи у дітей дошкільного віку."

З досвіду роботи розкрили тему взаємодії із батьками у дошкільних навчальних закладах:

  • Матвєєва Л.П., директор дошкільного навчального закладу №444, яка поділилась досвідом роботи щодо музейної педагогіки, як фактору активізації взаємодії педагогічних, дитячих та батьківських колективів, розкрила тему відвідування музеїв із вихованцями та залучення до цього батьків.
  • Шевченко Т.М., директор дошкільного навчального закладу №518, яка розповіла про створення на базі дитячого садочку екологічної стежини, екологічного музею та інших цікавих напрямків роботи з батьками та дітьми.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.