Головна  →  Новини районів  →  3 жовтня 2014

На базі полку Державтоінспекції Києва відбулась зустріч з вихованцями «Кадетського корпусу» ліцею-інтернату №23

На базі полку Державтоінспекції Києва відбулась зустріч з вихованцями «Кадетського корпусу» ліцею-інтернату №23

      Зустріч з вихованцями  «Кадетського корпусу» ліцею-інтернату №23 відбулась на базі полку Державтоінспекції  Києва. Спочатку  учнів другого та шостого класів запросили до музею історії ДАІ. Майбутні офіцери мали можливість ознайомитись з історією автоінспекції починаючи ще з 1930-х років. Екскурсовод розповіла  за яких обставин виникла організація та якими були обов`язки перших інспекторів. Діти побачили  унікальні водійські реєстраційні посвідчення, які видавали в той час, форму співробітників (посвідчення, погони, нагрудні бляхи)  та інші речі, що служили не одне століття.

     Продовженням заходу стала бесіда юнаків з інспектором  Печерського району Євгенією Філонюк. Старший лейтенант міліції розповіла про свою роботу, нагадала Правила дорожнього руху і провела коротку вікторину. Кадети виявились добре підготовленими і майже без роздумів вірно відповідали на всі запитання. Сповнені позитивних емоцій, діти вирушили  на вулицю щоб подивитись на автопарк Державтоінспекції. Кожен із юнаків зміг посидіти за кермом службового автомобіля та патрульного мотоцикла, відчувши себе справжніми вартовими доріг.

     На згадку про чудовий день, працівники ДАІ подарували дітям тематичні розклади уроків, зошити  і листівки.  Інспектор побажала  вихованцям бути зразковими пішоходами, а вони в свою чергу пообіцяли завжди бути уважними на дорогах. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку