Головна  →  Новини  →  14 листопада 2018

До кінця року місто має виділити 276 млн грн для премій і надбавок освітянам

До кінця року місто має виділити 276 млн грн для премій і надбавок освітянам

    Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати розглянули питання про погашення заборгованості з виплати надбавок за складність і напруженість у роботі та за престижність педагогічної праці за вересень-жовтень 2018 року й вчасної виплати заробітної плати в усіх районах Києва. 

За жовтень 2018 року не виплачено надбавку за складність і напруженість у роботі працівникам закладів загальної середньої освіти у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Святошинському, Солом'янському районах. У Деснянському – здійснено проплату у розмірі 10% посадового окладу. Надбавку за престижність педагогічної праці за жовтень виплачено у Деснянському та Дніпровському районі у розмірі 5% посадового окладу, у Печерському - 20%.

За словами голови постійної комісії Київради з питань освіти Ганни Старостенко, така ситуація склалася через недосконалу формулу нарахування освітньої субвенції з державного бюджету. Адже система наразі  не враховує специфіку великого міста.

«Питання зарплат, надбавок і премій освітянам – постійно в полі зору нашої комісії. Ми робимо все можливе, аби у повному обсязі забезпечити виплати, які мають отримати наші вчителі. На ці потреби Київрада уже виділила 100 млн грн. Під час найближчого коригування бюджету, яке відбудеться наступного тижня, теж передбачено 119 млн грн. До кінця року потрібно ще 157 млн грн. Таким чином, необхідна сума для виплат надбавок і премій нашим освітам – 276 млн грн. Місто обов’язково знайде ці кошти», - заначила Ганна Старостенко.  

Також, за її словами, аби наступного року уникнути розбалансованості виплат по районах, міська влада має намір уніфікувати підходи в нарахуваннях премій і надбавок у столиці. 

«Наразі у кожному районі різна ситуація з виплатами надбавок та премій. З наступного року має бути впроваджений єдиний підхід в усіх районах, аби вчителі були у рівних умовах оплати праці», - наголосила Ганна Старостенко.

Джерело: https://bit.ly/2zTXIut

Перейти до спискуВерсiя для друку