Головна  →  Новини районів  →  13 листопада 2018

Проект "Безпечна школа" у спеціалізованій школі №40

Проект "Безпечна школа" у спеціалізованій школі №40

12 листопада, на виконання Плану роботи школи у 2018-2019 навчальному році, Плану виховної роботи, та в рамках реалізації проектів "Безпечна школа" учні початкової школи відвідали навчально-пізнавальної виставу "Небезпечні пустощі", присвячену правилам протипожежної безпеки.

Як відомо, найкраще діти запам’ятовують правила, якщо пояснювати їх в ігровій формі або за допомогою популярних казкових героїв. Саме цей корисний навчальний підхід у спілкуванні із дітьми вирішили використати у нашій школі для закріплення знань правил протипожежної безпеки серед молодших школярів.



У цікавій ігровій формі актори театру, використовуючи методичні поради рятувальників, пояснюють дітям небезпеку гри з сірниками запальничками, навчають їх правил пожежної безпеки та дій на випадок пожежі.

Так, використовуючи казку та лялькових героїв під час вистави школярі дізнаються,  які небезпеки оточують їх у повсякденному житті, як діяти у випадку виникнення пожежі, як правильно вести себе у разі небезпеки, та за яким номером повідомити рятувальників про надзвичайну ситуацію. А найголовніше - діти дізнались, як навіть звичні речі можуть наразити на небезпеку, якщо дитина буде використовувати їх для пустощів.



. Найкращою оцінкою цього заходу стали неймовірні емоції та непідкупний захват, із яким діти слухали та спостерігали за кожним рухом ляльок.

Наприкінці зустрічі молодші школярі подякували гостям та щиро пообіцяли, що відтепер до їхнього будинку пожежа не потрапить.

Перейти до спискуВерсiя для друку