Головна  →  Новини  →  13 листопада 2018

Успіх членів секції екології Київської МАН на IХ Всеукраїнському форумі учнівської та студентської молоді «Дотик природи»

Успіх членів секції екології Київської МАН  на IХ Всеукраїнському форумі  учнівської та студентської молоді «Дотик природи»

В Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся фінальний етап IХ Всеукраїнського форуму учнівської та студентської молоді «Дотик природи». Серед понад 200 його учасників учні закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та студенти закладів вищої освіти, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи в галузях природничих наук. Наукові проекти було подано за чотирнадцятьма категоріями: Анатомія людини, Фізіологія людини, Ботаніка, Екологія та проблеми довкілля, Енергозберігаючі технології, Зоологія, Мікробіологія, Науки про Землю (географія, геологія), Психологія та поведінка людини, Охорона здоров'я, Фізика, Астрономія, Хімія, Біохімія. Захід проводився з метою примноження інтелектуального потенціалу держави, підготовки майбутньої наукової зміни. Підготовлена електронна збірка тез молодих науковців – учасників Форуму.

Членами секції екології Київської МАН було представлено 3 проекти, які були високо оцінені членами журі, а саме:

1) учениця 10 кл. Українського гуманітарного ліцею Гузенко Єлизавета «Особливості впливу меланінових пігментів базидіоміцетових грибів на кровотворну систему ссавців» - 1-ше місце в категорії «Біохімія»;

2) учень 11 кл. Софіївсько-Борщагівськогонавчально-виховного комплексу Усатенко Максим «Модернізація та налаштування спектрофлуориметру Hitachi MPF-4» - 2-ге місце в категорії «Фізика»;

3) учениця 11 кл. спеціалізованої школи № 43 Яцюк Марії «Отримання нановуглецевих флуорофорів та визначення їх токсичного впливу на живі організми» - 2-ге місце в категорії «Екологія та проблеми довкілля».

4) учні 7 класу Ліцею міжнародних відносин № 51 м. Києва Чалий Олександр і Жукович Артем з науково-дослідницьким проектом «Морфологічні зміни і врожайність сої за обробки біопрепаратом  Оптимайз 2000» стали самими молодими учнями нашої екологічної команди Київської МАН.

Перейти до спискуВерсiя для друку