Головна  →  Новини  →  12 листопада 2018

І-й Всеукраїнський форум "Дитячим дотиком пера"

І-й Всеукраїнський форум "Дитячим дотиком пера"

Дитячим дотиком пера

Дитяча газета-журнал «Я сам/а» святкує 20-річчя

У Київському  Палаці дітей та юнацтва відбувся  І Всеукраїнський форум «Дитячим дотиком пера», організований дитячим журналом-газетою "Я сам/а» спільно з Інформаційно-творчим агентством  «ЮН-ПРЕС».

 Привітати улюблений дитячий часопис приїхали 350  дітей   і дорослих  читачів видання різних років, делегації з різних регіонів України, народні майстри, дитячі художні колективи, представники дитячих та дорослих ЗМІ.

"Ми вирішили провести Всеукраїнський форум, на якому зібрали дітей і дорослих з нагоди святкування  20-річчя журналу "Я сам(а)" саме в Київському Палаці дітей та юнацтва, для того, щоб об'єднати наші родини, нашу країну. Діти спілкуватимуться одне з одним, з письменниками, журналістами, акторами…",- розповіла головний редактор журналу Тетяна Кондратенко.  

У програмі форуму – цікаві  майстер-класи, ігри,  виставки, вшанування пам’яті жертв Голодомору, героїв Небесної Сотні та героїв, які захищали й визволяли нашу країну в роки Другої світової війни, екскурсії до пам’ятних місць столиці України.

Діти навчалися робити різноманітні сувеніри та обереги, правильно надавати першу медичну допомогу у екстрених ситуаціях (разом проектом "Школа безпеки" від Товариства Червоного Хреста України).

А кінопоказ документального фільму «Іван Богун» (режисер -  Дмитро Ломачук), презентація книжки Оксани Діброви «Фортеця рідних святинь»  та міжнародного молодіжного  он-лайн-журналу «Молодь без кордонів» в рамках проекту ІТА «ЮН-ПРЕС» «Відкриваємо світові Україну», фотовиставка Тетяни Завойської «Вільні змалку – Майдан для всіх поколінь» і унікальна виставка рушників і картин від Зої Ружин нікого  не лишили байдужими. А панельна дискусія  Сучасний стан періодики для дітей. Проблеми та перспективи» змусила б задуматися представників профільних міністерств і відомств, якби вони  все-таки на неї завітали.

. «На мою думку, дуже важливо створювати газети та журнали для дітей з корисною інформацією. Така література привертає увагу. Це важливо в патріотичному вихованні молоді»,- каже 13-річний  Олександр з Чернігівщини.

На  Форумі  вихованці ІТА «ЮН-ПРЕС» отримали Подяки  від столичного Департаменту освіти й науки  за активну роботу в прес-центрі ІІІ-го Київського молодіжного  форуму «М-18».

Завершилося свято газети грандіозним концертом дитячих колективів!

 Ірина Кондратенко,  Марина Войтович, Наталя Плохотнюк

Перейти до спискуВерсiя для друку