Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2018

Неймовірний досвід спілкування з нобелівським лауреатом

Неймовірний досвід спілкування з  нобелівським лауреатом

Цього тижня вихованці Київської МАН мали унікальну можливість поспілкувалися з людиною, ім`я якої вже занесено в книгу історії розвитку сучасної світової науки, а саме, із нобелівським лауреатом з медицини та фізіології 2001 року сером Полом Нерсом. Візит видатного британського біохіміка відбувся в рамках  проекту «Лекції майбутнього», організованому  Національним центром «Мала академія наук України» та громадською організацією «EuroJAS».

Сер Пол Нерс має видатні наукові досягнення, а також посідав високі адміністративні посади. «Вікіпедія» відводить чимало рядків для переліку його здобутків!

Учні-члени Київської МАН, зокрема, секції медицини відділення хімії та біології, мали нагоду послухати поважного доповідача, який у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка прочитав лекцію на тему «Контроль клітинного циклу», присвячену ключовим регуляторам клітинного циклу, а також взяти участь у дискусії із видатним вченим. Дуже приємно зазначити, що наші майбутні медики продемонстрували ґрунтовні знання з біології, підкріплені високим рівнем підготовки з англійської мови.

Привітав присутніх та представив гостя президент Національного центру «Мала академія наук України», академік НАН України та НАПН України Станіслав Довгий.Завдяки співпраці українських видатних науковців із колегами з інших країн талановита наукова молодь України має можливість навчатися у професіоналів світового рівня, що є дієвою мотивацією для подальших звершень. Наука та жага до пізнань не має кордонів.

Запрошуємо всіх до участі у наступних заходах Київської МАН, адже вони – джерело для роздумів, нових ідей та їх реалізації!

Перейти до спискуВерсiя для друку