Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2018

У Києві проведуть інвентаризацію приміщень, де можна облаштувати дитсадки

У Києві проведуть інвентаризацію приміщень, де можна облаштувати дитсадки

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли  рішення, яке передбачає проведення інвентаризації комунальних приміщень, де можна розмістити дошкільні навчальні заклади і заклади позашкільної освіти.

Рішення передбачає відновлення комунальних дитсадків у міських нежитлових будівлях, які були передані в оренду чи інше право користування, і які наразі використовуються не за цільовим призначенням. Наразі у столиці нараховується близько 200 одиниць таких приміщень (за період незалежності). Нинішнім орендарям та користувачам будуть запропоновані альтернативні комунальні приміщення для продовження своєї роботи.

«Дане рішення є одним із шляхів ліквідації черги до дитсадків у середньостроковій перспективі. Попередньо ми аналізували, що середній строк оренди приміщень становить 3 роки. Отже, якщо зараз починати попереджувати орендарів приміщень колишніх дитсадків, що після закінчення договорів їм варто пошукати квадратні метри деінде, у цьому періоді можна відновити до десятка садків, по одному на кожен район», – зазначив співавтор рішення, депутат Київради Вадим Сторожук.

«Програма з ревіталізації комунальних дитячих садків включатиме в себе чотири етапи. Спочатку має відбутися повна інвентаризація приміщень, де раніше розміщувалися дитячі садки, і які зараз використовуються не за призначенням. Ми пропонуємо не поновлювати договір оренди з установами, які займають приміщення дитячих садків і запропонувати їм інші комунальні приміщення. І звісно, ми плануємо поступово відновити роботу дитячих садків в приміщеннях, які для цього призначені», - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Юрій Вахель.

Відповідно до рішення, Департаменти комунальної власності, земельних ресурсів, а також освіти і науки, молоді та спорту спільно з районними держадміністраціями протягом трьох місяців мають провести інвентаризацію і скласти перелік відповідних приміщень.

Рішення підтримали 73 депутатів.

Джерело: https://bit.ly/2Cxpgtn

Перейти до спискуВерсiя для друку