Головна  →  Новини  →  19 вересня 2018

Три команди Київської МАН взяли участь у наймасовішій інтелектуальній грі «The GAME»

Три команди Київської МАН взяли участь у наймасовішій інтелектуальній грі  «The GAME»

15 вересня три команди Київської Малої академії наук –  «КМАН», «Нон-стоп» та «Оба-на!» долучилися до спроби встановити рекорд Книги рекордів Гіннеса в категорії «Наймасовіша інтелектуальна гра», а також вибороти Києву статус інтелектуальної столиці світу.

Вихованці відділень математики, філософії та суспільствознавства, екології та аграрних наук Київської МАН з радістю відгукнулися на заклик взяти участь у заході «The GAMЕ» – масових змаганнях з одночасної гри у спортивну версію інтелектуальної гри  «Що? Де? Коли?». Захід, у якому взяли участь  274 команди (1 589 гравців) з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Дніпра та інших міст України, відбувся на території НСК «Олімпійський».

Гра складалась із 36 питань на логіку, автором яких є володар «Кришталевої сови» Володимир Островський, а на їх обговорення була всього 1 хвилина. Питання були цікаві, а іноді веселі. Тому настрій у наших команд був чудовий. Ведучі – актор Женя Янович  та  ідейний натхненник проекту Анатолій Усенко – зачитували запитання. Далі ведучий казав  слово «час» і лунав звук трембіти. Це був сигнал до того, що пора обговорювати. В цей час на табло з’являвся текст питання. Через 50 секунд ONUKA розпочинала зворотний відлік –  від 10 до 0, після чого знову лунав звук трембіти.

Як тільки лунало слово «нуль», наші команди «КМАН», «Нон-стоп» та «Оба-на!» вже тримали у повітрі картки з відповіддю. Асистенти збирали картки та передавали журі, яке їх обробляло та вносило до таблиці. Потім ведучий зачитував правильні відповіді. За результатами можна було  слідкувати в реальному часі, але, звичайно, з невеликим запізненням.

-                  Кого сайт Correct Names пропонує називати «ув’язненим поні»?

-                  Що в Ісландії називають «мовою гір»?

-                  Замість якого механічного пристрою в Гайд-парку в І половині минулого століття працювали кілька тижнів отари овець?

-                  Чому Менді Харві доводилось роззуватися на сцені, щоб скоординуватись зі своїми музикантами?

На ці та інші питання учні-члени Київської МАН відповіли блискуче.

І хоча цього разу рекорд встояв (на даний момент він належить республіці Індія і становить 4 900 учасників), всі гравці команд отримали дипломи за участь у заході, досвід командної інтелектуальної гри, нові знання та чудовий настрій!

Пишаємось нашими командами «КМАН», «Нон-стоп» та «Оба-на!» та зичимо їх учасникам нових інтелектуальних перемог!

Перейти до спискуВерсiя для друку