Головна  →  Новини  →  18 вересня 2018

Віталій Кличко: «Цього року ми відкриємо ще 3 дитячі садочки»

Віталій Кличко: «Цього року ми відкриємо ще 3 дитячі садочки»

Цього року у столиці вже ввели в експлуатацію 5 комунальних дитсадків – один новозбудований, інші – після повної реконструкції. Ці дошкільні заклади відвідують 780 дітей.

До кінця 2018-ого планують відкрити ще 3 садочки – загалом на 525 місць. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки нового корпусу  дошкільного навчального закладу № 486 у Подільському районі, який з літа вже приймає дітей.

За словами мера, з 2014 року загальна черга дітей у садочки Києва зменшилася у 3,5 рази. Сьогодні в черзі на зарахування до дитсадків перебуває більше трьох тисяч дітей від 3 до 5 років.

Добудова корпусу дитячого садочка № 486, який почали будувати ще у 1988 році та невдовзі припинили, дозволила створити в дошкільному закладі додатково три групи на 45 місць. Тепер до нього ходять 265 дітей і навіть є вільні місця. Також у дітлахів з’явився сучасний спортзал, відновили у садку і медичний блок.

«Групи оснащені всім необхідним для розвитку дитини. Сучасні меблі, технологічне обладнання, багато іграшок. Також тут нові всі комунікації – під електрику, водо- та теплопостачання, встановили сучасні енергозберігаючі лампи», – сказав мер столиці. 

За його словами, нині у Києві 627 закладів дошкільної освіти різних типів і форм власності. З них 568 закладів комунальних, 14 відомчих та 44 приватних. У них навчається і виховується майже 113 тисяч дітей.

Також в електронну систему запису до закладів дошкільної освіти додали нову функцію «Система інформування батьків про наявність вільних місць у дитячих садочках».

«Наше завдання – щоб наші діти навчалися і виховувалися в сучасних закладах освіти. Тому дитсадки, які здаються в експлуатацію в Києві, повинні відповідати всім сучасним стандартам. Крім того, до якості робіт, здійснених у садочках, не повинно бути претензій. Це відповідальність наших підрядників. І ми пильно за цим слідкуємо», – заявив Віталій Кличко.

Міський голова зауважив, що у 2018 році на освіту з міського бюджету виділили 13 млрд грн, що на майже на 2,7 млрд грн більше, ніж у 2017 році. За чотири роки у столиці було побудовано чи повністю реконструйовано 19 дитячих садків та 7 шкіл.

Перейти до спискуВерсiя для друку