Головна  →  Новини  →  13 вересня 2018

Настановча сесія відділення наук про Землю Київської Малої академії наук учнівської молоді

Настановча сесія відділення наук про Землю Київської Малої академії наук учнівської молоді

12 вересня о 16-й  годині  актова  зала Інституту  післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Васильківська, 36) наповнилась юними науковцями − учнями київських шкіл та їхніми наставниками – вчителями географії. Тут відбулася настановча сесія відділення наук про Землю Київської Малої академії наук учнівської молоді.

Відкрила свято завідувач відділення Зінаїда Олександрівна Курлова, яка тепло привітала присутніх, представила почесних гостей, підбила підсумки роботи за минулий навчальний рік та окреслила плани на наступний.

Зінаїда Олександрівна розповіла про досягнення вихованців секцій відділення. Так, кожний третій учень – член відділення наук про Землю – взяв участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ, а майже половина з них стала його призерами.

На III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ в напруженій боротьбі знань та інтелекту наші учні також посіли призові місця:

І – Акімова Діана (секція геології, геохімії та мінералогії);

ІІ –  Старий Микола (секція гідрології);

ІІІ – Матвійчук Андрій (секція географії та ландшафтознавства).

На географічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка вступила одна випускниця відділення наук про Землю Київської МАН та ще одна випускниця – до Інституту геології цього ж університету на спеціальність «Науки про Землю» (геофізика).

Першим з вітальним словом до присутніх звернувся заступник декана з навчальної роботи географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Феодосійович Пасько, який розповів про свій факультет та запросив МАНівців на навчання.

На свято завітали завідувач кафедри кліматології та метеорології географічного факультету Київського  національного університету імені Тараса Шевченка, доктор географічних наук, професор Сергій Іванович Сніжко та Миколайович Ліпінський  В’ячеслав – голова Державного комітету України з гідрометеорології з 1993 по 2010 роки, заслужений природоохоронець України, Почесний працівник гідрометеослужби України. Він не лише привітав усіх з початком нового навчального року, а й поділився своїми спогадами про роки навчання на географічному факультеті.

Привітальні виступи продовжили:

  • Іван Григорович Савчук – старший науковий співробітник Інституту географії НАН України, кандидат географічних наук; 
  • Світлана Миколаївна Бабійчук – керівник секції «ГІС у географії» відділення наук про Землю, кандидат педагогічних наук. Світлана Миколаївна презентувала проект Sally Ride Earth KAM у рамках програми NASA та запросила всіх присутніх до участі в ньому.

До присутніх з вітальним словом звернулась цьогорічна випускниця відділення наук про Землю Київської МАН, а нині – студентка кафедри кліматології та метеорології географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Мар’яна Бунеску.

Довго не розходились після закінчення сесії учні та викладачі, інші гості, адже тем для спілкування було дуже багато.

Нехай же таким вдалим, як початок, буде і весь навчальний рік!

Перейти до спискуВерсiя для друку