Головна  →  Новини  →  10 вересня 2018

До уваги вчителів та батьків першокласників! Інформація щодо адаптаційного періоду для учнів першого класу у Новій українській школі

До уваги вчителів та батьків першокласників! Інформація щодо адаптаційного періоду для учнів першого класу у Новій українській школі

З 03 вересня 2018 року в усіх школах країни стартувала реформа «Нова Українська Школа». НУШ - це нові стандарти та зміст освіти, наскрізний процес виховання, інтегрований підхід, новій освітній простір.

Успішності подальшого навчання учнів 1-х класів Нової Української Школи сприяє адаптаційний період. Перші дні, перші тижні, першій місяць навчання в 1-му класі – важливий етап для створення атмосфери довіри та взаємозацікавленості. Саме в перший місяць навчання приділяється увага знайомству, коротким розповідям про власні захоплення, улюблені ігри тощо. Відбувається знайомство з шкільним освітнім простором. Значну частину освітньої діяльності рекомендовано проводити за межами класної кімнати – на свіжому повітрі, у русі.

Тому не поспішайте вкладати в руки дітей підручники. Надайте їм можливість адаптуватися.

Цьогоріч школи самостійно обирали підручники для учнів 1-х класів. Учителі ознайомилися з електронними версіями оригінал-макетів підручників, що розміщені в Репозитарії, і надали пропозиції директору для прийняття рішення щодо вибору підручників за кожною назвою. Так, завдяки педагогічній свободі, вчителями Києва обрано букварики 11 авторів. Таке різноманіття підручників є лише в двох регіонах України. У нашому місті найбільшою популярністю користується буквар К.І. Пономарьової (замовлено 12350 примірників). Найменше вчителів обрали буквар В.І. Наумчука  - 230 примірників (для двох шкіл).

На сьогодні всі 100% замовлених букварів К.І. Пономарьової вже доставлено до шкіл. Упродовж адаптаційного періоду заклади освіти отримають решту підручників. То ж, шановні батьки! Не поспішайте за ними до крамничок та магазинів. Усі першокласники їх отримають безкоштовно.

Шановні вчителі, приділіть особливу увагу збереженню та зміненню здоров’я учнів, створенню психологічно комфортної атмосфери в класі. Віднині на перших етапах навчання підручники учням не потрібні.

Детальніше про навчальні матеріали для роботи з першокласниками в адаптаційний період можна ознайомитися за посиланням:

https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/konferenciyi/serpneva-konferenciya-2018/navchalni-materiali-dlya-roboti-z-pershoklasnikami-v-adaptacijnij-period

Перейти до спискуВерсiя для друку