Головна  →  Новини районів  →  10 вересня 2018

Інструктивно-методична нарада «Нова українська школа: продовження поступу у закладі загальної середньої освіти I-III ступенів № 250

Інструктивно-методична нарада «Нова українська школа: продовження поступу у закладі загальної середньої освіти I-III ступенів № 250

5 вересня 2018 року на базі закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 250 Деснянського району міста Києва з поглибленим вивченням математики відбулась інструктивно-методична нарада «Нова українська школа: продовження поступу. Особливості вивчення суспільствознавчих дисциплін у закладах загальної середньої освіти у 2018 - 2019 навчальному році.

До участі в ній долучились вчителі історії, основ правознавства, курсу «Людина і світ», нового інтегрованого курсу для 10 класу «Громадянська освіта», завідувачки відділень історії, філософії та суспільствознавства Київської Малої академії наук Сивенко Софія Максимівна та Кот Тетяна Юріївна.

На пошуках нових шляхів, досягненнях, проблемах та завданнях у роботі вчителів суспільствознавчих дисциплін у напрямку нової української школи зупинилась методист районного науково-методичного центру Шумякова Надія Василівна.

Про роботу з обдарованими учнями та напрямками подальшої співпраці зі школами Деснянського району міста Києва в рамках Малої академії наук розповіли Сивенко Софія Максимівна та Кот Тетяна Юріївна.

Питанням впровадження нового інтегрованого курсу «Громадянська освіта. 10 клас», змісту та методам навчання приділила увагу співавтор його програми та одного із підручників цього предмету Ситник Елла Василівна, вчитель-методист закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 250. Вона детально акцентувала увагу присутніх на підходах до розгляду тих чи інших розділів, на залученні сучасних форм і методів роботи з учнями, відповіла на цілий ряд запитань.

Головним у роботі цієї інструктивно-методичної наради було те, що вчителі продемонстрували свою конструктивну налаштованість на подальшу роботу та впровадження нового інтегрованого курсу «Громадянська освіта. 10 клас» з урахуванням вимог нової української школи.

Перейти до спискуВерсiя для друку