Головна  →  Новини районів  →  3 вересня 2018

День знань у спеціалізованій школі №40

День знань у спеціалізованій школі №40

 День знань - це знакова дата і для батьків. Кожна сім'я мріє про те, щоб їх дитина вчилася легко, успішно, в комфортних і сучасних умовах.

Першокласники сьогодні роблять перші кроки в нову незвідану країну наук, їх чекає знайомство з вчителями і нові друзі. І саме в цьому році, як ніколи, першокласники прийде в новій школі - Нова українська школа, де всі - починаючи від змісту уроку і закінчуючи дозвілля на перервах, буде нове, новаторський, навіть - революційне.

Але традицію відмічати День знань урочистою лінійкою 1 вересня у сороковій бережуть і шанують, тож і цього року, вже 65-й раз поспіль,  учні, їх батьки та педагоги зібрались разом на подвір’ї школи, щоб вперше привітати першачків та в останнє – 11-ти класників.

 Шкільна громада щиро, радісно зустрічала 11-А клас з класним керівником Маренковою Анною Олександрівною та 11-Б клас з класним керівником Житарем Олександром Васильовичем. Цього року школа поповнилася чотирма першими класами, які в Нову українську школу повели Марченко Лариса Вікторівна, Биканова Наталія Олександрівна, Демченко Оксана Василівна та Гринь Галина Миколаївна.

Усіх присутніх  з початком навчального року привітала начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Трусова Ірина Вікторівна.

Директор школи Олександр Едуардович, вітаючи присутніх, наголосив, що цього року з цікавістю і надією на успіх дивляться в майбутнє і вчителі, адже День знань - це свято і для педагогів.

«Шановні колеги! Своя підтримка і знання ви допомагаєте учням стати самостійним, активний, відкритий світом молодих людей. Перемоги наших школярів в конкурсах і олімпіадах, ВНЗ, в які вступають випускники нашої школи не тільки в Україні, а й в інших країнах - це ваш успіх. Спасибі вам за це!» - наголосив Олександр Едуардович.

Незмінна шкільна традиція напутствувати на навчання хлібом-сіллю: директор та  адміністрація школи вручили класоводам перших класів  короваї з побажаннями  «гризти граніт науки» успішно та щасливо усі шкільні роки.

Свої настанови, побажання озвучили майбутні випускники школи: «Ми, дорослі, знаємо, що шкільні роки - це і найбезтурботніший, цікавий час, і старт у доросле життя. Від того, як ви будете вчитися, працювати в школі, багато в чому залежить ваше майбутнє. І це ті роки, які запам'ятовуються на все життя. І ті друзі, які залишаються з вами на все життя.»

А першачки, в свою чергу, розказали чого вони очікують від школи – більше поки що гри, але й знань та вмінь, багато друзів та цікавого шкільного життя. Щож, сподіваємось що наша «зіркова сорокова» шкільна родина виправдає ці щирі дитячі мрії!

 І ще одна улюблена традиція нашої школи: дарувати іграшки 11-им класам, як спогад про дитинство, а книжки 1-им класам, як символ нових знань.

Несподіваний подарунок від 11-А класу першокласникам – хореографічний запальний танок, який разом з учнями виконувала і вчителька, Ганна Олександрівна Маренкова.

Право надати Перший дзвоник 2018-2019 навчального року було надано учню 11-Б класу Куриляці Ярославу та учениці 1-Г класу Горбань Єлизаветі.

Лінійку завершили виконанням Гімну школи Заборовець Тетяна  з 10-Б класу та Соколова Марія  з 11-Б класу.

Нехай новий навчальний рік буде легкий і радісний! З Днем знань!

Перейти до спискуВерсiя для друку