Головна  →  Новини районів  →  3 вересня 2018

Засідання педагогічної ради в спеціалізованій школі №40

Засідання педагогічної ради в спеціалізованій школі №40

30 серпня 2018 року в спеціалізованій школі №40 відбулося засідання педагогічної ради № 1 «Аналіз виконання річного плану роботи школи у 2017-2018 навчальному році. Про роботу педагогічного колективу школи з реалізації стратегічних цілей освіти Нової української школи. Ефективність переконання».

Ви ніколи не замислювались над тим, чому у більшості випускників-відмінників доросле життя не стає успішним?  Сьогодні українська школа не готує до успішної самореалізації в житті. Український школяр отримує в школі здебільшого суму знань.  Учні спроможні лише відтворювати знання, проте часто не отримують вміння ії застосовувати для вирішення життєвих проблем. Спосіб навчання в сучасній український школі не мотивував дітей до навчання. Матеріал підручників затеоритезований, переобтяжений другорядним фактографічним матеріалом.Потрібні докорінні зміни, які зупнять негативні тенденції, які перетворять українську школу на важіль соціальної рівності та згуртованості, економічного розвитку і конкурентоспроможності України. 

Освіта є ключовим елементом національної безпеки, а людина – це найцінніший актив держави. Маємо перетворити освіту на чинник економічного  зростання, джерело національної єдності , засіб соціального просування кожного громадянина. 

Цього року педагоги розпочинають реформу, яка на десятиріччя визначить освітній ландшафт, як Україна вцілому, так і нашої школи  зокрема, і головною рисою впровадження Нової української школи є перехід від нинішньої школи знань – до школи ,  де навчають використовувати ці знання   на практиці : це і є компетентісний підхід до навчання.

Відомо: тільки освічена людина може бути справді вільною. Європейське суспільство, до якого ми прагнемо, - це суспільство освіченого загалу, суспільство високої культури і рівних можливостей. Таке суспільство ми прагнемо побудувати, коли починаємо освітню реформу. При цьому – важливо зберегти все найкраще, що є в українській школі вцілому, і у 40-ї школі зокрема.

Олександр Едуардович Полторацький, директор школи, зосередив увагу на «Новій українській школі», на змінах які чекають всю школу у новому навчальному році.

З інструментами педагогічного маркетингу в професійній діяльності педагога Нової української школи ознайомила Світлана Григорівна Бабич-Куриляка,  заступник директора з навчально-виховної роботи.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Феденко Людмила Вікторівна ознайомила педагогічний колектив змінами у структурі школи № 40 відповідно до Нової української школи.

Томчак Вікторія Василівна, заступник директора з науково-методичної та інноваційної роботи, відповіла на запитання як сформувати готовність педагога до роботи в умовах реалізації Нової української школи.

«Володіння іноземними мовами як ключова компетентність та умова успішності учнів школи», - наголосила в своєму виступі заступник директора зі спеціалізації Миронченко Марина Миколаївна.

Про новий вектор партнерства школи та батьків в умовах Нової української школи розповіла заступник директора з виховної роботи Мацієвська Світлана Олександрівна.

Також були розглянуті питання про затвердження теми, над якою працюватиме школа у 2018-2023 роках («Створення дитино центричної Школи Успіху на основі переходу до Нової Української школи та компетентнісного навчання».  Підтема 2018-2019 навчального року: «Успішна та щаслива дитина, здатна до самореалізації, - головна мета 40-ї школи!»); про затвердження режиму, регламенту роботи школи, річного плану роботи школи, Освітньої програми початкової школи; оцінювання учнів 2-х та 5-х класів; організацію пільгового харчування; стан дитячого-дорожньо-транспортного травматизму за 2017-2018 н.р. та вивчення Правил дорожнього руху у 2018-2019 н.р.; стан роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності у 2017-2018 н.р. та організацію відповідної роботи у 2018-2019 навчальному році.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку