Головна  →  Новини  →  3 серпня 2018

Ганна Старостенко: «Новий порядок фінансування садочків не скасовує планів столиці на будівництво закладів дошкільної освіти»

Ганна Старостенко: «Новий порядок фінансування садочків не скасовує планів столиці на будівництво закладів дошкільної освіти»

Новий порядок здійснення видатків на дошкільну освіту, що був прийнятий Київрадою 19 липня 2018 року та передбачає фінансування садочків будь-якої форми власності на основі базового фінансового нормативу, не змінить планів міста щодо будівництва нових закладів освіти. Також місто передбачило цільовий фонд вирівнювання на функціонування комунальних закладів дошкільної освіти, які не передбачені при визначенні базового фінансового нормативу. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час прямого ефіру на «Громадському радіо».

«Новий підхід у фінансуванні садочків за принципом «Гроші ходять за дитиною» дає нам можливість більш ефективно та справедливо розподіляти бюджетні кошти на дошкільнят у столиці, котрі виховуються у садочках різних форм власності. Це рішення у жодному разі не скасовує наші плани будівництва нових садочків», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що упродовж 2018 року Київ розраховує відкрити 8 дошкільних закладів освіти та 3 школи. Наразі вже відновлено роботу ЗДО № 179 Святошинського району, відкрито заклад-новобудову № 315 у Дарницькому районі, новий корпус садочку № 486 у Подільському районі, найближчим часом планується відкриття садочку № 48 у Печерському районі.

«Очевидно, що такий мегаполіс, як Київ, у розбудові соціальної інфраструктури має рухатися не лише екстенсивно, а й інтенсивно – тобто більш ефективно використовувати власні ресурси та покращувати якість освітніх та соціальних послуг. Переконана, таке рішення мотивуватиме керівників наших закладів, що працюють не на повну потужність, працювати краще, аби їхній заклад відвідувало більше дошкільнят, а отже вони могли отримувати більше фінансування. Аби мінімізувати усі ризики переходу на новий порядок, ми створюємо цільовий фонд вирівнювання, який дозволить нам фінансувати діяльність комунальних закладів освіти у повному обсязі», – резюмувала голова постійної комісії.

Зазначимо, що з 2014 року у столиці розширено мережу дошкільної освіти на 12,6 тисяч місць: збудовано 6 новобудов, реконструйовано 12 садків, які тривалий час не функціонували; відновлено роботу 257 груп у працюючих садках – дорівнює 21 закладу проектною потужністю 220 місць кожен.

Перейти до спискуВерсiя для друку