Головна  →  Новини  →  13 липня 2018

Підготовка закладів освіти Деснянського району до нового навчального року

Підготовка закладів освіти Деснянського району до нового навчального року

З метою створення належних умов для навчання і виховання дітей влітку проводиться інтенсивна підготовка закладів освіти до 2018/2019 навчального року. Тривають будівельні та ремонтні роботи, проводяться капітальні ремонти шкільних приміщень, покрівель, спортивних залів, інженерних мереж.

Зокрема, завершено ремонт 2-х спортивних залів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №320 з поглибленим вивченням української школи: проведено заміну вікон, сантехніки, підлоги, дверей, пофарбовано та обліковано плиткою стіни. Створено умови для занять фізичною культурою та спортом для 1200 учнів цього навчального закладу.

В рамках Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти Нової української школи цього року  для створення освітнього простору в закладах освіти Деснянського району передбачено видатки в сумі 25 135, 0 тис. грн., у порівнянні з минулим роком – 1069, 7 тис. грн.

Заклади загальної середньої освіти Деснянського району є окремими юридичними особами, тому, завдяки, фінансовій самостійності керівники закладів мають можливість спрямовувати кошти за потребами для впровадження  реформ  загальної середньої освіти «Нова українська школа».

За короткий літній період у закладах освіти проводяться поточні ремонти класів, закупівлі сучасних меблів, комп’ютерного та мультимедійного обладнання,  дидактичних навчальних матеріалів для 4200 майбутніх першокласників Нової української школи.

У навчальних закладах створюються STEM та  STEAM-центри для підготовки майбутніх випускників школи з навичками та уміннями проводити експериментальну та дослідницьку діяльність та здатністю конкурувати на сучасному ринку технічних та IT - професій. Для створення STEM та  STEAM-центрів у закладах освіти передбачено видатки на придбання навчальних кабінетів в 10-ти закладах загальної середньої освіти на суму 1 550,0 тис. грн. та придбання оргтехніки та комп’ютерної техніки в 10-ти закладах загальної середньої освіти на  суму 2 000,0 тис. грн.

В 11 закладах загальної середньої освіти (ЗНЗ № 147, 207, 247, 250, 251, 292, 294, 322 та СНВК «Лісові дзвіночки», «Вікторія»,  «Деснянка») Деснянського району з 2017 року реалізується  освітній проект з апробації нового Державного стандарту початкової освіти. Це дало можливість зробити перші кроки назустріч НУШ: підготувати потужний кадровий потенціал, створити новий освітній простір у закладах освіти, провести широку інформаційну кампанію серед батьківської громадськості щодо впровадження НУШ.

В рамках укладеної угоди між Міністерством освіти і науки України та корпорацією LEGO Foundation заклади освіти Деснянського району отримали 278 ігрових наборів LEGO для майбутніх першокласників.

Перейти до спискуВерсiя для друку