КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2018

Переможці Міжнародної математичної олімпіади. Наша гордість! Слава українським дітям! Слава українським вчителям!

Переможці Міжнародної математичної олімпіади. Наша гордість! Слава українським дітям!  Слава українським вчителям!

Шестеро українських старшокласників здобули 4 золоті та 2 срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходить 3 – 14 липня в м. Клуж-Напока (Румунія). У загальному рейтингу українська команда посіла 4 місце з понад 100 країн світу, після США, Росії і Китаю.

Це вже 26 виступ команди з України на цих змаганнях. Попередні роки наша команда жодного разу не піднімалася вище 6-го місця.  

Нашими переможцями стали учні:

  • Харківського фізико-математичного ліцею № 27 - Роман Сарапін («золото»), Нго Нгок Тхай Шон («золото»), Аліна Гарбузова («срібло»),
  • Харківського НВК № 45  "Академічна гімназія"  - Ілля Коваль («золото») 
  • ліцею № 208 м. Києва - Федір Юдін («золото»)
  • природничо-наукового ліцею №145 м. Києва - Арсеній Ніколаєв  («срібло»)

 Олімпіада проходить у два тури. У кожному з них учасники розв’язували по три задачі з різних напрямів шкільної математики - геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики.

Команду юних математиків супроводжували: науковий керівник -  Богдан Рубльов, професор кафедри обчислювальної математики КНУ ім.  Тараса Шевченка, та заступник керівника -  Андрій Паньков, завідувач сектору в  Інституті модернізації змісту освіти.

Довідково: Міжнародна математична олімпіада (MMO) – чемпіонат світу з математики серед старшокласників. Змагання проводять щороку в одній із країн-учасниць. Перша ММО пройшла в 1959 році в Румунії. Минулого року українська команда посіла 14 місце. Загалом, за всю історію своєї участі в олімпіаді Україна здобула 141 медаль: 38 золотих, 59 срібних і 44 бронзових.

Джерело: mon.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.