Головна  →  Новини  →  4 липня 2018

На Київщині стартував Всеукраїнський етап військово-патріотичної гри «Джура»

На Київщині стартував  Всеукраїнський етап військово-патріотичної гри «Джура»

У Переяслав-Хмельницькому Київської області стартував 10-й ювілейний Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура".

На змагання «Джура-2018: Наддніпрянська Січ», що триватимуть до 15 липня, з'їхались школярі з усієї України - переможці обласних етапів змагань та столиці, вони візьмуть участь у спортивних змаганнях, вікторинах, мистецьких конкурсах, майстер-класах, рейд-походах, краєзнавчих екскурсіях, ознайомляться з роботою козацьких і молодіжних патріотичних організацій. Учасники відвідають Черкащину, Київ.

Добре підготовлений, згуртований, націлений на перемогу рій «Патріоти» спеціалізованої школи № 307 Деснянського району бере участь у змаганнях.

Змагання відкрились ходою вулицями Переяслава, підняттям прапорів, потім присутні вшанували полеглих героїв - бійців АТО на Донбасі хвилиною мовчання, поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Учасників заходу також привітав віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

«Уряд, держава підтримує такі патріотичні заходи, які зараз відбуваються у Переяславі. Любити і захищати Україну в усі часи було найсерйознішою справою. Багато хто думав, що нам не потрібно ні армії, ні козацтва, ні згадок про минуле, аж поки Росія не напала і не почала вбивати українців», - зазначив В'ячеслав Кириленко.

В урочистому відкритті Всеукраїнського етапу змагань також взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, українських патріотичних громадських організацій та інші.

Перейти до спискуВерсiя для друку