Головна  →  Новини районів  →  19 вересня 2014

Дивовижний вересень в Українському колежі імені В.О.Сухомлинського

Дивовижний вересень в Українському колежі імені В.О.Сухомлинського

В Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського вересень проживаємо по-особливому і традиційно, адже вже 27 рік ми відзначаємо День народження В.О. Сухомлинського та День колежу.

Спадщина В.О. Сухомлинського є нашим дороговказом, адже її багатогранність вражає та надихає.  Він увійшов у історію світової культури як неординарний педагог і письменник, політичний і громадський діяч, полум’яний патріот, відданий своєму народові.

Місячник В.О. Сухомлинського – це уроки просто неба «Дивосвіт навколо нас», тематичні години спілкування та екскурсії, конкурси малюнків, мультимедійних презентацій, виразного читання,  гра-марафон «Колежанський дивограй», святкові лінійки « Ми всі – одна сім’я», виставка композицій квітів та виробів з природного матеріалу «Україна – єдина країна», літературно-музичні композиції «Дорогою добра», клопітка аналітична робота.

Наскрізною ідеєю діяльності Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського є віра в дитину, щедрість її душі, невичерпне багатство інтелектуальних і  духовних сил. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати  у важку хвилину, розрадити  в горі і біді – це ті якості , котрі ми прагнемо виховувати в колежанах у першу чергу.

Саме тому у День знань ми щиро підтримали ініціативу батьківської та учнівської громад щодо збору коштів на потреби захисників  української землі.

Дякуючи батькам, учням, педагогічному колективу зібрано понад 27 тисяч грн. Волонтерами, батьками колежан, закуплено  та передано батальйону «Київська Русь» речі, яких так потребують бійці.

Всі колежани взяли участь у акції «Напиши лист солдатові». У кожному рядочку повага, вдячність, підтримка тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає мир і спокій у нашій державі.

14 вересня 2014 року вчителі та учні нашої школи взяли участь у благодійному ярмарку «Єдність заради миру», головною метою якого стала допомога пораненим під час АТО.

Одним із кроків  плекання співчуття і милосердя стало проведення 18 вересня благодійної акції «З Україною в серці». Зимовий сад колежу на кілька годин став унікальною майстернею, у якій одночасно проводилися майстер-класи «Валяння з вовни», «Виготовлення мила», «Квіти зі стрічок», «Чарівні птахи», «Віночки», «Лялька-мотанка», «Орігамі», «Бісероплетіння», «Виготовлення листівок». Ми щиро вдячні майстрам, які долучилися до цієї благородної справи: мамам Єременко І.І., Новіковській С.Ю, Шкаровській М.В., Корольовій С.В, Медведєвій О.В., Ткаченко Н.М., Донченко Л.В.,  учителям Васильєвій Л.І., Олійник В.І. та представникам ВРОС  Любящевій А., Ковтун К., Бондарчук І.

З надзвичайним ентузіазмом діти виготовляли сувеніри з елементами національної символіки. Дитяча безпосередність, щирість та любов у кожному виробі. Виручені кошти буде передано батьками-волонтерами у Військовий шпиталь міста Києва.

Поспішаймо творити добро!

Учні Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського
спеціально для сайту /

Перейти до спискуВерсiя для друку