Головна  →  Новини  →  22 червня 2018

Київська Мала академія наук приєднується до ініціатив Торгово-промислової палати України з кібербезпеки

Київська Мала академія наук приєднується до ініціатив Торгово-промислової палати України з кібербезпеки

19 червня 2018 року за ініціативи комітету електронних комунікацій при Торгово-Промисловій Палаті України відбувся Міжнародний форум «Кібербезпека - захисти свій бізнес». Форум проходив за підтримки Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку, Мінекономрозвитку, ГО «ХайТек Офіс» та HUB 4.0.

У роботі Форуму взяли участь керівники органів центральної та місцевої державної влади, лідери вітчизняної ІТ сфери, експерти, представники приватного сектору та громадянського суспільства. Форум став майданчиком для публічного обговорення шляхів реалізації Стратегії кібербезпеки України, положень Закону «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України». Основними темами дискусії стали питання взаємодії бізнесу та влади щодо створення Національної екосистеми кібербезпеки як однієї з основних складових  цифрового перетворення держави, економіки та бізнесу, успішного розвитку країни.

Під час роботи Форуму провідні світові та українські компанії презентували сучасні технологічні розробки для розбудови кіберекосистем для різноманітних бізнесів, найкращі світові практики їх використання малим і середнім бізнесом.

У Форумі взяли участь фахівці Київської Малої академії наук учнівської молоді наук.Особливу зацікавленістьвикликала освітня панель Форуму – «Проблеми і перспективи підготовки експертів із кібербезпеки». Адже важливою складовою підготовки учнів технічного напряму є спрямування їх винахідницької діяльності на оцінку, розробку та модернізацію програм кібербезпеки.

Як зазначалося більшістю учасників заходу, одним із ключових елементів у запровадженні глобальної системи кіберзахисту є підвищення обізнаності суспільства щодо існуючих та потенційних загроз. Окремий акцент було зроблено на тому, що освіту у сфері кібербезпеки потрібно починати  ще зі школи. Адже  сучасні діти вже змалечку починають взаємодіяти з цифровим світом, а тому мають знати про небезпеки кіберпростору, володіти основами медіаграмотності.

З метою надання дієвого поштовху до підвищення уваги до питань інформаційної безпеки в українському суспільстві, кібернетичних загроз та шляхів їх подолання Антикризовий центр кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України започаткував просвітницьку програму. Центром розроблено 14 окремих курсів, що будуть поширені через регіональні структури ТПП. Крім того, Торгово-промислова палата України виступила з ініціативою провести у жовтні, відповідно до європейської традиції, Місяць безпеки.

Київська Мала академії наук має намір приєднатися до ініціатив ТППУ щодо підвищення обізнаності учнів київських шкіл щодо безпеки у цифровому світі та виховання покоління, здатного стратегічно мислити та  ефективно протидіяти загрозам сучасного світу.

Перейти до спискуВерсiя для друку