Головна  →  Новини  →  21 червня 2018

«Активна молодь – здорова нація»

«Активна молодь – здорова нація»

Ось і завершилися восьмиденні туристські пригоди школярів Оболонського району. Четвертий рік поспіль затишне село Пиляви на березі річки Тетерев гостинно зустрічає учнівську молодь. Цьогоріч учасниками збору стали 130 школярів.

Під час проведення туристсько-оздоровчого збору–походу  «Активна молодь – здорова нація» Оболонські школярі забули про всі переваги міського життя і з головою занурилися у польові умови табору. Без телебачення та інтернету вони здобували нові вміння та навички зі спортивного і водного туризму, вивчали ази орієнтування на місцевості, вчилися надавати першу долікарську допомогу, а також пройшли справжні військові навчання, під час яких навчилися збирати і розбирати автомати, вдягали ЗВЗК, стріляти з пневматичних гвинтівок та познайомилися з мінно-вибуховою справою.

Кожен учасник збору привіз додому на згадку невеличкі сувеніри, вироблені власноруч на майстер-класах з мальованки та канзаші. Крім теоретичних та практичних занять,  для учасників збору проведено гру «Туристські пригоди» та квест з елементами орієнтування.

Всі дні перебування у таборі були переповнені емоціями, неповторними враженнями та новими знаннями. Кожна команда мала змогу проявити себе не лише на заняттях, але й під час проведення вечірніх заходів, де необхідно було продемонструвати свої творчі здібності та таланти. Всі учасники збору-походу взяли участь у конкурсі візитних карток загонів та музичних кліпів, активно підтримували своїх представників на конкурсі акторської майстерності, а також весело співали пісні на закритті збору біля вогнища.

В останні дні збору проведено змагання зі спортивного орієнтування та спортивного туризму «Естафета», водного туризму та скелелазіння, де кожен учасник мав змогу застосувати набуті знання на практиці.

 Всі ці дні поряд із вчителями-вихователями активно працювали Ігор Євхименко, Сергій Гайворонський, Девід Давидов, Григорій Біленко - учасники бойових дій на Сході України, бійці 90 окремого аеромобільного батальйону 81 десантно-штурмової бригади, кавалери бойових орденів, здобутих у боях за Донецький аеропорт. Зворушливо було спостерігати як зовні суворі чоловіки, з теплом і любов’ю ставились до своїх вихованців, а діти віддячували їм взаємністю! Всі учасники збору стали справжніми друзями!

Перейти до спискуВерсiя для друку