Головна  →  Новини  →  18 червня 2018

«Молода КороНація»...

«Молода КороНація»...

В Києві в рамках відомого Міжнародного  проекту «Коронація слова» стартував  І Міжнародний мультимистецький літературний  конкурс «Молода КороНація», який відкриває нову сторінку вітчизняної дитячої творчості.

Розпочалися урочистості 14 червня о 17 годині закладенням  алеї письменників. Відомі української літератори разом  з дітьми саджали дерева, а після цього в концертній залі Київського Палацу дітей та юнацтва відбулася церемонія нагородження переможців номінацій «Дорослі для дітей», «Діти для дітей» та «Діти для дорослих».

В конкурсі, в якому взяли участь понад 200 киян, перемогли вихованці Київського Палацу дітей та юнацтва.

У категорії «Романи» (номінації «Діти для дітей») I місце зайняла Аліна Максакова, учениця 9 класу Ліцею політики права, економіки та іноземних мов, вихованка гуртка «Літературна світлиця»  КПДЮ. Їй  14 років, це – її друга книга: роман «Пантеон свободи», а  в 13 років була надрукована її перша книга «Легенди Карпат».

Софія Лещенко - учениця 4 класу гімназії № 56, вихованка гуртка «Літературна майстерність» Київського Палацу дітей та юнацтва. Їй 9 років; вона отримала спецвідзнаку в номінації «Діти для дітей» (категорія «Поезія») від журналу «Крилаті» за твір «Рукавичка». Софія – співавтор альманаху «Чистовик», цього року побачила світ її перша збірка поезій «Чарівні сторінки».

Перейти до спискуВерсiя для друку