Головна  →  Новини  →  4 червня 2018

Ганна Старостенко: За останні 4 роки місто створило 12 600 нових місць для дошкільнят

Ганна Старостенко: За останні 4 роки місто створило 12 600 нових місць для дошкільнят

На сьогодні столиця є беззаперечним лідером в Україні зі створення додаткових місць дошкільної освіти, адже всього за 4 роки вдалося скоротити електронну чергу в дитсадки у 5 разів. Однак, місто не зупиняється у пошуках нових підходів подальшого розвитку дошкільної освіти, повідомила у своєму виступі голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час міжнародного семінару щодо управління муніципальними дошкільними закладами. Також на заході був присутній посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом та закордонні експерти з розвитку дошкільної освіти.

«Другий рік поспіль столиця має найкращий показник розширення мережі закладів дошкільної освіти в Україні. Адже за 4 роки завдяки комплексному підходу нам вдалося додатково створити 12 600 місць, і отже, скоротити електронну чергу дітей у 5 разів», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що збільшення кількості місць стало можливим завдяки системній роботі у цьому напрямі. Зокрема, за останні 4 роки було збудовано 6 новобудов, реконструйовано 12 садків, які тривалий час не функціонували. Окрім цього, відновлено роботу 257 груп у працюючих садках, що фактично дорівнює створенню 21 закладу. Також видано ліцензію 32 закладам приватної освіти та 15 центрам розвитку на право надання дошкільної освіти.
Оновлена система електронного запису у садочки стала більш дієвим та прозорим сервісом для мешканців Києва.

«Місто постійно у пошуку нових управлінських рішень, аби ефективно використовувати наявні ресурси, при цьому задовольнити потреби усіх маленьких киян. Один із варіантів цього є впровадження механізму «Гроші ходять за дитиною», що дозволить фінансувати з бюджету столиці перебування дитини у садочку незалежно від його форми власності», – зазначила голова постійної комісії.

Під час заходу були присутні посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, старший експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Ян Герчинський, керівник відділу освіти муніципалітету Ганінге (Стокгольм) Матс Олін, директор Міжнародного дитячого садка «Stokrotka», директор Центру підвищення кваліфікації вчителів «PARTNER» Мірела Наврот, а також директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян, експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Ігор Островський. Обговорювалися питання шведського та польського досвіду управління муніципальними ЗДО та фінансування, перспектива розвитку мережі ЗДО м. Києва, а також виклики в управлінні муніципальними ЗДО загалом.

Перейти до спискуВерсiя для друку