КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2018

Лілія Гриневич: ми дали майже мільярд на новий освітній простір для 1-х класів, але на місця клшти віддали лише з області, маємо пришвидшити цей процес

Лілія Гриневич: ми дали майже мільярд на новий освітній простір для 1-х класів, але на місця клшти віддали лише з області, маємо пришвидшити цей процес

Виставка сучасного обладнання для школи «Арсенал ідей» сьогодні побила всі рекорди – прибули більше тисячі освітян з усієї України. Дуже важливо, щоб тут вони побачили, яке обладнання має бути в школі, а також усвідомлювали, що саме цього від них чекатимуть батьки. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 21 травня 2018 року, на відкритті виставки «Арсенал ідей НУШ» в Одесі.

«Але найважливіше тактичне завдання зараз – області мають віддати виділені нами гроші на освітній простір на місця. Поки гроші пішли лише в 3 областях, усі інші мають пришвидшитись, якщо є проблеми – ми допоможемо, але тендери –  це довго, і починати треба якнайшвидше», – додала Лілія Гриневич.

Вона також наголосила, що така реформа неможлива без довгої систематичної роботи та підтримки.

«Ця реформа готувалася ще за попереднього Уряду Арсенія Яценюка, адже саме тоді писався Закон «Про освіту». І це дуже важливо, що в створенні та проведенні реформи була наступність і Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман взяв лідерство в цій реформі та допоміг максимально задіяти державні ресурси для її підтримки. Зараз ми виділили майже 1млрд грн на закупівлю меблів, дидактичних матеріалів для Нової української школи, але загалом на реформу освіти для початкових класів виділено майже 1 млрд 900млн, тобто майже 2млрд. Таких інвестицій у початкову школу ніколи не було, і без підтримки цього було б неможливо досягти», – розповіла Лілія Гриневич.

На виставці «Арсенал ідей НУШ» було представлено близько 30 пропозицій від виробників. Пропонувались дуже різні рішення – як дешевші для менших шкіл, так і дорожчі для більших.

Нагадуємо, що Уряд виділив 998,7 млн грн на створення 8 навчальних осередків у початковій школі.

Джерело: mon.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.