Головна  →  Новини районів  →  21 травня 2018

Семінар – практикум для педагогічних працівників «Лялька – дзеркало душі» в НВК «Обрій»

Семінар – практикум для педагогічних працівників  «Лялька – дзеркало душі» в НВК «Обрій»

В НВК «Обрій» відбувся семінар – практикум з теми «Лялька – дзеркало душі» для педагогічних працівників, який підготувала та провела практичний психолог закладу. Педагогам було надано теоретичну інформацію про можливі форми роботи з лялькою, способи виготовлення та їх різновиди з метою застосування на практиці у освітній діяльності.

Учасникам заходу було запропоновано ознайомитися з історією ляльки та світовим досвідом застосування даної технології психологами, логопедами та іншими фахівцями. Усі педагогічні працівники були активно включені у процес виготовлення ляльки - мотанки, яка має назву "Подорожниця" (або "У дорогу"). Така лялька виготовлялась в прадавні часи з натуральних, екологічних матеріалів і є однією з традиційних слов'янських обрядових ляльок.

На сьогоднішній день ляльки набули широкого використання у педагогіці та психології з розвиваючою, діагностичною, терапевтичною метою і допомагає дітям розвивати дрібну моторику рук, комунікативні навички.

Загалом така форма роботи є продуктивною у педагогічній діяльності у даному випадку була чудово сприйнята педагогами, які із задоволенням виготовили свою "маленьку помічницю" та підкріпилися позитивними емоціями для того, щоб продовжувати виховувати та дарувати тепло дітям.

Перейти до спискуВерсiя для друку