Головна  →  Новини районів  →  17 вересня 2014

Навчально-виховний комплекс «Домінанта» передав гуманітарний збір сотням сиротам з Донбасу

Навчально-виховний комплекс «Домінанта» передав гуманітарний збір сотням сиротам з Донбасу

До акції «Якщо не ми, то хто?», яка тривала з 1 по 15 вересня п.р., долучилися усі небайдужі учні, батьки, вчителі. Шкільна громада зібрала допомогу для дітей-переселенців із зони АТО і біженців Святогорської лаври. На сьогодні на території Святогорської обителі проживає понад        800 постраждалих, 300 з яких – діти-сироти і малеча із фізичними вадами віком від 7 років.

Щодня до стін Лаври навідується велика кількість людей з дітьми з проханнями про допомогу. Монахи Лаври безкоштовно годують біженців паломницькою трапезою, надають продуктові пайки, забезпечують необхідними речами, одягом, медикаментами.

За час проведення благодійного збору «Якщо не ми, то хто?» юні благодійники зібрали не лише теплі речі, одяг, продукти, медикаменти, солодощі та печиво, а й шкільне приладдя, іграшки та літературу для дітей.

Гімназисти НВК «Домінанта» переконані, що продовжуючи волонтерський рух, вони демонструють свою громадянську позицію, патріотизм. Адже сьогодні найчастіше саме від дітей іде ініціатива щодо підтримки тих волонтерських дій, які набули масового характеру.

Зібрані речі були передані настоятелю Києво-Печерської лаври отцю Мелхиседеку, який провів з учнями повчальну бесіду про важливість християнських чеснот як для фізичного, так і для духовного здоров’я.

Бажаючі надати благодійну допомогу мирному населенню, яке перебуває у обителі Святогорської лаври і її околицях, можуть звертатися до Пункту прийому допомоги Києво-Печерської лаври (корпус 79-а) з 9:00 до 16:00.

Збір речей триває.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку