КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2018

Молоді кияни, у складі української команди, здобули перемогу на Міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів серед учнівської та студентської молоді «INFOMATRIX – 2018»

Молоді кияни, у складі української команди, здобули перемогу на Міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів серед учнівської та студентської молоді «INFOMATRIX – 2018»

Українська команда здобула перемогу на Міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів серед учнівської та студентської молоді «INFOMATRIX – 2018», який традиційно проходив у м. Бухаресті (Румунія) 10-15 травня. На міжнародний фінал конкурсу  596 учасників із 43 країн представили понад 391 проект.  Учасники змагалися в номінаціях апаратні пристрої, комп’ютерне мистецтво, короткометражний фільм та кількох номінаціях з робототехніки, як наприклад «Лабіринт» (два роботи заходять у лабіринт, виграє той, хто з нього вийде) та «Міні сумо» (два самоконтрольовані роботи борються між собою, намагаючись виштовхнути одне одного з поля).

До складу української команди увійшли курсанти та учні Державного навчального закладу «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»  Селезньов Євгеній,  Пігорев Арсеній, Василенко Артем, які єдині представляли професійну (професійно-технічну) освіту України і зробили це гідно! За підсумками конкурсу бронзову медаль в категорії «Short movie» здобув Селезньов Євгеній із короткометражним фільмом «LOVE CONQUERS ALL».

Україну вперше було гідно представлено в категорії «Robotics» та відзначено сертифікатами Василенко Артема в категорії LineFollowers та Пігорева Арсенія в категорії miniSumo.

Педагогічний колектив та адміністрація коледжу всебічно сприяють розвитку технічної творчості серед учнів та курсантів та підтримують зацікавленість молоді робототехнікою. Нагадаємо, що представники коледжу неодноразово ставали переможцями  щорічного Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт» та національного туру Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX». Так 2017 року у Бухаресті студент II курсу Державного навчального закладу «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» Артур Вашакідзе виборов бронзу з авторською розробкою «Цифровий освітній ресурс «Діагностика автомобілів».

Міжнародне журі конкурсу оцінювало не тільки якість робіт, а вміння їх презентувати і демонструвати роботи англійською мовою.

Щиро радіємо перемозі наших учнів та курсантів й бажаємо їм нових  звершень в оволодінні сучасними технологіями.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.