Головна  →  Новини  →  15 травня 2018

У підготовці до Нової української школи передбачено майже 6 тисяч гривень на одного першачка – Ганна Старостенко

У підготовці до Нової української школи передбачено майже 6 тисяч гривень на одного першачка – Ганна Старостенко

Сьогодні Україна стоїть на порозі великої освітньої реформи у рамках концепції Нової української школи. Зокрема, у столиці передбачено майже 200 мільйонів грн на створення необхідних умов для її успішної реалізації. Наразі усі міські та районні служби мають консолідувати зусилля, аби вчасно здійснити ремонтні роботи та облаштувати новий освітній простір. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час розширеного засідання Колегії КМДА.

«Успішна реалізація нової української школи можлива за таких передумов: достатнє фінансування, створення нового освітнього середовища у закладах освіти та підготовка вчителів до нових освітніх стандартів. На ці потреби Київ виділив майже вдвічі більше, ніж того вимагав Кабмін – 130 мільйонів. Ще майже 70 мільйонів столиця отримала з державного бюджету», – зазначила у своїй доповіді Ганна Старостенко.

Водночас вона підкреслила, що наразі в місті діє 13 освітніх програм, серед яких особливо важливою до виконання є створення нового освітнього простору в рамках реформи. Зокрема, для перших класів школи мають закупити сучасні меблі, спеціальне комп’ютерне обладнання, передбачити дидактичні матеріали, тощо.

«Для нас важливо не просто виконати всі умови реформи і закупити все необхідне, а дійсно створити такий освітній простір, що забезпечить успіх запланованих перетворень», – резюмувала Ганна Старостенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку